ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tonåring nuddade” polisbil – döms för skadegörelse

Karl Enn Henricsson · 15 Jan 2019
Uppdaterad 15 Jan 2019
17-åringen döms för att bland annat ha förstört nummerplåten på polisbilen.

17-åringen döms för att bland annat ha förstört nummerplåten på polisbilen. Foto: Polisen


Under en ungdomsfest blev en polisbil vandaliserad. En 17-åring har nu dömts för skadegörelsen. Hans förklaring är att han bara nuddade” bilens registreringsskylt.

klar

Artikellänk är kopierad

I mitten av oktober kallades polis till en ungdomsfest i nordvästra Skåne. En av festdeltagarna ska då först ha brutit sönder vindrutetorkaren vid polisbilens bakruta. Därefter böjdes registreringsskylten.

En 17-åring åtalades för skadegörelse. Han nekade till brott, men medgav i förhör att han ”nuddade” nummerplåten, vilket Ystads allehanda har rapporterat om.

Döms att ersätta polisen

En polisman som såg händelsen har berättat att han hade uppsikt över polisbilen. Han har pekat ut 17-åringen som den person som bände med nummerplåten. ”NN var… sannolikt på grund av berusning, vid ett humör där han inte kände sig främmande för att ge sig på en polisbil med avsikt att skada den”, skriver rätten i domen.

17-åringen döms för skadegörelse till 25 timmars ungdomstjänst. Han ska även ersätta polisen med nästan 500 kronor för de förstörda bildelarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro