ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tonåringar drev våldtäktsklubben Roast Busters” på Facebook

Tomas Lundin · 8 Nov 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013
Tonåringar drev våldtäktsklubben ”Roast Busters” på Facebook

Tonåringar drev våldtäktsklubben ”Roast Busters” på Facebook Foto: 3 News


klar

Artikellänk är kopierad

En grupp nya zeeländska tonåringar har i flera år drivit en ”våldtäktsklubb” med egen Facebooksida, utan att polisen gjort någonting åt det. 

Det är nyhetskanalen 3 News i Nya Zeeland som avslöjar hur en grupp unga män i Auckland metodiskt sökt upp flickor så unga som 13 år att ha gruppsex med. Flickorna blir ofta bjudna på alkohol och hängs ut med namn på gruppens facebooksida ”Roast Busters”.

En flicka som var 13 år gammal vid tidpunkten berättar för 3 News hur hon blev utsatt för gänget. 

”Jag tuppade av hela tiden eftersom jag hade druckit så mycket. Man kan säga att jag blev våldtagen, jag hade sex tre killar på en gång”. 

Polisen blev uppmärksammad på gruppen redan för två och ett halvt år sedan och har talat med flera utsatta flickor, men säger till tv-kanalen att det pojkarna gjort är ”omoraliskt, men inte brottsligt” och att ingen flicka velat göra en ordentlig anmälan. 

– Vi skulle vilja göra något för de här flickorna och andra som kan ha fallit offer, men våra händer är bundna, säger polisinspektören Bruce Scott till 3 News.  När 3 News kontaktade Facebook om sidan ”Roast Busters” plockades den däremot ner efter några timmar. Även en anmälan till pojkarnas skola har avfärdats med motivering att övergreppen skett utanför skolans område. Flickan som anmält ska sedan ha blivit trakasserad i skolan av en av de utpekade våldtäktsmännen.

Pojkarna är 17 och 18 år gamla och kommer från vad som beskrivs som mycket ordnade förhållanden. En av dem är son till en skådespelare som medverkat i storfilmer i Hollywood, en annan son till en polis, något som skapat frågetecken kring hur ärendet hanterats. 

Vid ett tillfälle ska en av pojkarna ha skickats till en psykolog för att få terapi men struntat i att gå. Polisen ska då ha sagt till den trettonåriga flicka som anmält pojken att de ”inte kunde tvinga honom att gå”.

Fyra flickor i åldrarna 13-15 har nu gjort det polisen sagt att de inte ville göra, polisanmält pojkarna. Polisen bekräftar för 3 News att de har information som kan leda till fler offer.

Polischefen Anne Tolley har tillsatt en internutredning i Aucklandpolisens arbete med fallet. 

En av de flitigast framträdande pojkarna utfärdade en ursäkt för sitt beteende på nätet strax efter att gruppen avslöjades, skriver New Zeeland Herald. En ursäkt där han säger att han sedan dess har ”mognat som person”. 

”Alla tjejer som har blivit påverkade av hela den här galenskapen vill jag be om ursäkt till och önskar er väl”.

Eniigt lagen i Nya Zeeland är sex med en person under 16 år att betrakta som våldtäkt, likaså att ha sex med en person som är försatt i ett hjälplöst tillstånd på grund av alkohol.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro