ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tonåringar frias för mord på hemlös man – 16-åring döms för grov misshandel

Alexandra Andersson · 28 Dec 2018
Uppdaterad 28 Dec 2018
Platsen i ett grönområde i Huskvarna där en hemlös man från Rumänien hittades död i början av augusti.

Platsen i ett grönområde i Huskvarna där en hemlös man från Rumänien hittades död i början av augusti. Foto: TT


Tingsrätten friar de två tonåringarna för mordet på en hemlös man. Däremot döms 16-åringen för grov misshandel och ofredande. 

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av november inleddes rättegången mot en 16-åring och en 14-åring i Jönköping. Tonåringarna var misstänkta för att i somras ha mördat en hemlös EU-migrant från Rumänien i Huskvarna.

Under fredagen föll den slutgiltiga domen. 16-åringen döms för grov misshandel och ofredande till sluten ungdomsvård i fem månader. Däremot frikänns han för mord.

Den 14-åriga pojken frias helt, men kommer sannolikt få vård av socialtjänsten.

”Tingsrätten har kommit fram till att åklagaren inte kunnat bevisa att 16-åringen och den 14-åring, som det förts bevistalan mot, orsakat mannens död.”, skriver Jönköpings tingsrätt i ett pressmeddelande.

Obduktionen visar att mannen kan ha avlidit så sent som drygt tre och en halv timme efter att de två tonåringarna lämnade brottsplatsen, och att det har varit fråga om ett snabbt dödsförlopp. Tingsrätten menar därför att det kan finnas andra händelseförlopp som resulterat i den dödliga skadan och mannens död.

Misshandlade med livboj

Vidare konstaterar tingsrätten att tonåringarna “tillsammans och i samförstånd” har misshandlat mannen med slag och sparkar. Bland annat ska de ha använt sig av en livboj och en vägkon. Delar av misshandeln filmades.

Obduktionen visade att mannen avlidit genom förblödning från inre skador.

Några motiv för misshandeln har inte framkommit. Tonåringarna har nekat till att ha gett mannen skador som ledde till döden.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro