ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tonårsgäng hotade döda William, 11 – slog ner honom efter skolan

Emmelie Wallroth · 12 Nov 2014
Uppdaterad 12 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Skärmdump Facebook/Faksimil.
Skärmdump Facebook/Faksimil.

Förra veckan blev Noah, 7, nedslagen när han var på väg hem från skolan. Och nu har en liknande händelse inträffat – i samma område. I går blev William, 11, överfallen av ett tonårsgäng. ”De hotade att döda honom”, säger Williams mamma.

Metro har tidigare rapporterat om sjuårige Noah som blev nedslagen när han var på väg hem från skolan i Huddinge söder om Stockholm. Och nu har det hänt igen – knappt en kilometer ifrån platsen där Noah blev påhoppad.

Noah, 7, gick hem från skolan – blev nedslagen av tonårsgäng

När William, 11, slutade klockan 15 på tisdagen skulle han gå direkt hem från skolan eftersom han skulle åka i väg och träna fotboll på eftermiddagen. Men det blev aldrig någon fotbollsträning för William.

När klockan närmade sig 16 började hans mamma undra varför han inte dök upp.

– Strax innan klockan 16 kom han innanför dörren, helt dyblöt, berättar Williams mamma.

Precis när William hade lämnat skolområdet så hade ett gäng på fem maskerade ungdomar kommit fram till honom. De bildade en klunga runt honom och började kalla honom saker, som ”hora” och ”ful och äcklig”.

– Sedan puttade de ner honom i en vattenpöl. Han lyckades resa sig upp och springa därifrån. Han gömde sig bakom en buske, men de hittade honom.

Killarna, som hade rånarluvor på sig och var klädda helt i svart, tryckte upp William mot en vägg. De tömde hans väska, ville ha hans mobiltelefon och började slå honom. William hade ingen mobiltelefon på sig och inte heller fanns det några värdesaker i väskan.

– De hotade med att döda honom om han berättade för någon och sa att de inte var klara med honom. Och plötsligt försvann de bara.

Williams mamma ringde till polisen som kom hem till familjen.

– Han verkade lugn först, men när polisen gick bröt han ihop och fick panik. Han var i chock.

Fysiskt klarade sig William med röda märken på armarna och ett stort märke på benet, men han sov dåligt under natten och känner sig rädd. Han gick till skolan som vanligt på onsdagsmorgonen, men går bara på vissa lektioner och håller sig intill lärarna.

Hans mamma har suttit i samtal med skolan som har kallat in en krisgrupp.

– Jag är själv chockad. Ena sekunden bryter man ihop och nästa måste man visa sig stark. Det är svårt, säger Williams mamma, som har delat en status på Facebook om händelsen.

Polisen söker nu vittnen.

– Vi jobbar helt förutsättningslöst, men det finns ju vissa likheter mellan händelserna och det hände i ungefär samma område, säger Benita Nilsson, informationsansvarig vid Södertörnspolisen.

Hon uppmanar alla föräldrar som känner en oro att se till att barnen alltid går med en kompis till och från skolan.

– Och prata om det med barnen. Det kan ju vara så att det är många barn som känner till vad som har hänt, och det är inte roligt att gå och bära på, säger Benita Nilsson.

Polisen tar emot tips på telefon 114 14.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro