ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Tonårspojkar tävlade om vem som kunde tafsa på flest i skolan

David Peterson · 18 Maj 2018
Uppdaterad 18 Maj 2018
Tonårspojkar tävlade om vem som kunde tafsa på flest i skolan.

Tonårspojkar tävlade om vem som kunde tafsa på flest i skolan. Foto: IBL


En grupp tonårspojkar på en skola i Nyköping ska ha tävlat om vem som kunde tafsa på flest flickor i skolan, enligt en anmälan till Skolinspektionen. En lärare ska ha sett vad som hände och skrattat åt händelsen, skriver SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Pojkarnas trakasserier ska ha pågått under en längre tid trots att skolans ledning informerats, skriver SVT Nyheter.Men i januari vände sig en elev till Skolinspektionen med en anmälan om tafsningstävlingen.

Enligt anmälan ska en lärare ha sett när pojkarna tafsat men i stället för att ingripa ska läraren ha skrattat, enligt anmälningen. Skolinspektionen lämnade över anmälan till Diskrimineringsombudsmannen som nu har begärt att Nyköpings kommun ska beskriva vilka insatser som gjorts för att förhindra trakasserierna.

Skolans rektor uppger för SVT att händelsen utretts och att tafsadet inte längre pågår på skolan. Rektorn vill inte kommenterar uppgiften om att en lärare skrattade i stället för att ingripa.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro