ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tondöv jury väljer bästa härmapan

Emma Björkman · 6 Okt 2011
Uppdaterad 6 Okt 2011
Den tondöva juryn består av Arne Hegerfors, Tore Kullgren och Johanna Lind.

Den tondöva juryn består av Arne Hegerfors, Tore Kullgren och Johanna Lind.


Nu är det klart vilka åtta artister som tävlar i Copycat singers”. ”Alcazar”-Lina Hedlund gör debut som programledare. Tondöv jury bestämmer.

klar

Artikellänk är kopierad

Finns det någon i Sverige som sjunger mer likt Lasse Berghagen, Nanne Grönvall eller Markoolio än de själva? Det kommer TV3:s nya satsning ”Copycat singers” att avslöja. Metro kan nu berätta att artisten Lina Hedlund, 33, från gruppen Alcazar kommer att leda programmet. – Jag har gjort tv förut men aldrig lett mitt eget program så jag är övertaggad, spänd och nervös, säger hon.

I varje program ska fem personer övertyga flera jurygrupper och publiken att de låter mer som artisten än artisten själv. Jurygrupperna, som bland annat består av en tondöv trio och en grupp som är experter på kvällens artist, får inte se om det är en kopia eller originalet som sjunger. I slutet av kvällen väntar en sångduell mellan artisten och den bästa imitatören. – Det skulle vara sjukt coolt om en copycat vinner. Vad ska man säga då? ”Tack för de här åren Pernilla Wahlgren men nu finns det en till av dig?” haha, säger Lina Hedlund.

Lina Hedlund brukade härma artister i sin barndom. – Jag imiterade Pernilla Wahlgren när jag var liten med ett hopprep. Om jag skulle kunna härma henne i programmet? Haha, nej, det låter jag copycatsen göra.

Vilken imitation ser du mest framemot? – Spontant säger jag Markoolio. Jag tror att han är lite klurig att imitera med sin pratsång. Den som ska imitera Tommy Nilsson måste ha en klar, hög ton, säger hon. 

”Copycat singers” har premiär på TV3 i slutet av november.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro