ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Töntigaste försöken till rap genom tiderna

Tomas Lundin · 19 Mar 2012
Uppdaterad 19 Mar 2012

I hiphopens ungdom beskrevs rap ofta som "pratsång". Effekten av det var att alla från Klasse Möllberg till linhåriga folkdanslag trodde att det räckte med att kunna prata för att kunna rappa.

klar

Artikellänk är kopierad

Att detta fenomen pågår än i dag finns det däremot ingen ursäkt för. Senaste exemplet – men tyvärr långt ifrån det värsta – är den före detta casinochefen A. Samuels som försöker ragga politiska poäng åt sin kusin Stan (en man med en plan). Här nedan har Metro.se samlat några av de pinsammaste exemplen på att rocka micken vi har kunnat hitta i Youtubes arkiv. Rekommenderar att du vänder kepsen bak och fram. Så att den inte är i vägen för skämskudden. Har du fler exempel får du gärna tipsa i kommentarerna nedan!

1. Det svänger ju Banarne!

Som sagt. I rappens ungdom var föreställningen att allt som behövdes för att rappa var keps och stämband. Här är det Klasse "Banarne" Möllberg som demonstrerar hur det kan se ut utanför Systembolaget på Folkungagatan fem minuter i tio. Vänta, glömde sätta på ljudet, rappar karln också?

2. Här dör breakdance

Om Jimmie Åkesson sett det här hade till och med han skämts för sin folkdräkt. Det här klippet från Solsta Café var med i SVT-programmet Flugor, där det beskrevs som dödsstöten för breakdance-trenden.

3. Din mamma ...

När "mothers" omnämns i hip hop-låtar är det sällan i positiva ordalag. Här går svärmorsdrömmen Mr T i försvar för alla mammor därute.

4. Nu thang clan ain´t nuffin to f***k with

Religiösa samfund är inte alltid kända för att ha fingret på pulsen när det gäller musiktrender. Aldrig har en musikstil förknippad med driveby-attentat och hostmedicin varit oskyldigare.

5. En björntjänst för hiphopen

Inte minst i USA är talande djur och föremål ett populärt sätt att undervisa barn. Här är det någon sorts rappande Karius och baktus som ska lära barnen om handhygien.

6. Glöm inte tvätta händerna på sjukhuset ...

Att barn behöver lära sig tvätta händerna till ostig rap är en sak. Att sjukvårdspersonal behöver detsamma är mer oroväckande. Det här är inte ens det enda exemplet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro