ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tony Sylvester har sin egen stil i Turbonegro

Emma Björkman · 13 Jun 2012
Uppdaterad 13 Jun 2012

Brittiska Tony Sylvester var ett stort fan av Turbonegro. Nu är han bandets nye sångare men vill inte kopiera Hank von Helvete. – Det skulle vara kränkande mot honom att försöka efterlikna hans stil.

klar

Artikellänk är kopierad

För två år sedan tvättade Hank von Helvete (Hans Erik Dyvik Husby) av sig sminket och lämnade det norska döds-punkbandet Turbonegro. Han ersattes av brittiske sångaren Tony Sylvester, 39, som medverkar på Turbonegros nya album ”Sexual harassment” som släpptes i går. 

– Hank von Helvete var definitivt en karaktär men Turbonegro är ett band fullt av karaktärer med sin egen unika stil. Alla verkar ha olika favoriter i Turbonegro, det är inte bara fokus på sångaren som det kan vara i andra band. Det har gjort det lättare för mig att komma in som ny sångare, säger Tony Sylvester.

Han har varit ett Turbonegrofan sedan slutet av 90-talet, har varit delaktig i bandets fanklubb Turbo- jugend och haft pressansvar för bandet i London. Eftersom Turbongero både kände Tony Sylvester och visste att han hade en bra sångröst låg det nära till hands att låta honom bli den nye sångaren. 

Har Hank von Helvete sagt något om att du är ny sångare?

– Han har varit väldigt positiv. Jag tror att det hjälpte att han kände mig. Jag hoppas att han ser att jag har valt en annorlunda stil av respekt mot det han gjorde i bandet. Det skulle vara kränkande mot honom att försöka efterlikna hans stil och sjunga precis som han, säger Tony Sylvester. 

Hans debut med bandet var en nervös spelning inför Turbojugend. 

– När vi soundcheckade hade jag glömt orden till fyra av fem låtar. Jag var helt tom i huvudet. Sedan tog jag mig samman och genomförde konserten med stort stöd av Tur bojugend.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro