ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tony utsattes för mordförsök – polisen hinner inte utreda: Är sjukt

Åsa Larsson · 8 Feb 2016
Uppdaterad 8 Feb 2016

Tony Persson, 50, höll på att bli ihjälkörd mitt framför ögonen på sin dotter – men på grund av resursbrist hos polisen i Dalarna så utreds inte mordförsöket. "Jag tycker att det är sjukt", säger Persson till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Privat

– Det är skandalöst, polisen borde få mer resurser, säger Tony Persson.

Den 16 oktober i fjol skulle Tony Persson fira sin 50-årsdag på Buskåkers gästgivargård utanför Borlänge i Dalarna och familjen höll på att förbereda inför helgens festligheter. Ute på gården till gästgiveriet hade det stått en främmande bil som plötsligt började köra runt på gräsmattan och i rabatterna.

– Jag gick ut och försökte vinka till honom att stanna. Men han bara växlade ner och gasade, berättar Tony Persson.►LÄS MER: Polisen slår larm: Vi hinner inte äta eller gå på toa Tack vare kvicka reflexer så hann Tony hoppa upp och hamnade på motorhuven.

– Där ligger jag och tittar på killen som kör och hänger med 20–25 meter. Sen när han svänger så flyger jag av och slår sönder mig.

Tony Persson lider fortfarande av skadorna han ådrog sig.

– Det är muskelskador och ischiasnerven. Jag kan inte hålla i grejer, får inte upp armarna så långt.

När han kom ut från sjukhuset fick han veta att det fanns en misstänkt och att ärendet rubricerades som mordförsök. Men sedan polisens förhör på söndagen har Tony inte hört ett knyst från dem.

När Dalarnas tidningar tar upp fallet och hör av sig till polisen säger utredningsledaren Jan Barck:

– Det finns 600 ärenden på mig. Det finns ingen handläggare utlagd på ärendet. ►LÄS MER: Polisen: "Det är rent kaos" När Metro når honom så meddelar Barck att han överlämnat ärendet till avdelningen för grova brott. Enligt honom är resursbristen kronisk.

Hur kommer det sig?

– Folk slutar och det fylls inte på. Det är en ekvation som inte går ihop i längden.

Har ni påtalat det här uppåt?

– Hur mycket som helst. Under 18 års tid har det bara blivit sämre.

Mordförsöket skedde inför ögonen på flera av Tony Perssons familjemedlemmar och vänner. Polisen erbjöd initialt att de skulle få kontakt med Brottsofferjouren.

– Men vi har inte hört någonting från dem heller. Det är ju helt ofattbart, säger Tony Persson.

Hur har de mått?

– De har inte heller mått så bra. De såg ju hela förloppet. Hade jag inte hoppat upp så hade jag ju legat under bilen.

Den misstänkte mannen försattes på fri fot av tingsrätten. Enligt förundersökningsledaren är mannen fortfarande misstänkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro