ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Top model gav mig en ny chans i livet”

Peter Lindholm · 13 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hawa hånglade inte med Snygg-Lars. Men hon berättade att hon hade en affisch på honom hemma. – Det ångrade jag efteråt, haha.
Hawa hånglade inte med Snygg-Lars. Men hon berättade att hon hade en affisch på honom hemma. – Det ångrade jag efteråt, haha.Foto: Henrik Witt
En av Hawas bilder från tävlingen.
En av Hawas bilder från tävlingen.

Tretusen sökte till TV 3:s ”Top model Sthlm”. Vann gjorde Hawa Ahmed. För henne var det rena terapin att medverka i programmet. Hon utvecklades inte bara framför kameran utan också som människa.

Har du firat än?– Nej, men i helgen. Allt spelades in i augusti, så det känns skönt att äntligen få berätta.

Varför tror du att du vann?– Jag tycker att alla var jätteduktiga, men det som avgjorde var kanske att jag överträffade mig själv och utvecklades hela tiden.

Du beskrevs som ”en blyg och osäker tjej som aldrig gått i högklackat”.– Jag var jätteblyg i början. Allt var jättenytt, men allt var kul.

Vad var roligast, att som höjdrädd bli plåtad på Globens tak?– Haha. Nej, det kan jag inte påstå. Men man mådde mycket bättre när man överträffat sig själv.

… eller hångla med ”Snygg-Lars” på Gotland?– Nej, hånglade gjorde vi aldrig! Det roliga var att det var första gången vi plåtades med en manlig modell. Det var nytt och spännande. Det enda pinsamma var väl att jag berättade för ”Snygg-Lars” att jag hade en affisch på honom hemma.

Vad har du lärt dig under seriens gång?– Jag har lärt mig väldigt mycket, om modebranschen och om mig själv. Jag har fått pröva alla mina gränser och fått mycket bättre självkänsla. Nu tror jag att jag kan ha en framtid, en bra framtid.

Du har haft en ganska strulig uppväxt och bott på 20 olika fosterhem.– Jo, men nu har livet vänt på ett halvår. Att vinna ”Top model” har gett mig en ny chans i livet.

Du har dömts till skyddstillsyn för misshandel, olaga frihetsberövande, ofredande, snatteri, övergrepp i rättssak, narkotikabrott och mordbrand.– Ja, jag fick övervakning i tre år, men eftersom jag skött mig bra och inte gjort något mer så går den ut i februari. Familjehemmet jag bor på är det bästa stället som jag bott på. De har varit ett otroligt stöd. Utan dem hade jag inte varit här i dag.

Det är lätt att förstå varför det gick snett. Din mamma är kvar i Somalia och din pappa överlät vårdnaden på de sociala myndigheterna när du var tolv år. – Det var de som såg till att jag hade tak över huvudet och sådana grejer. Allt annat har jag liksom fått ta hand om själv. Det har varit jobbigt, mycket ensamhet. Jag har känt mig övergiven och har haft svårt att känna tillit.

Som vinnare av ”Top model Sthlm” blir du ansiktet utåt i en kampanj för Make Up Store. Vad händer sedan då?– Jag ska försöka ägna mig åt modellyrket. Målet är att hamna på omslaget till Vogue en vacker dag. Det har varit drömmen ända sedan jag var liten.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro