ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Topp-politiker misshandlad och hotad av pojkvännen

Johanna Olsson · 26 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

ÅTALAS. En toppolitiker i Göteborg har misshandlats svårt av sin pojkvän. Nu åtalas han för misshandel och olaga hot.Händelsen som lett till åtal inträffade i vintras. Politikern fick, för att komma undan sin pojkvän, låsa in sig på toaletten och ringa polisen. När polisen kom till lägenheten fann de politikern på toaletten, mycket upprörd och rödgråten. Läppen var sönderslagen och hennes händer var svullna. Pojkvännen hade slitit av hennes ringar och klippt dem i bitar. Han hade även hotat att klippa av hennes fingrar. Pojkvännen hittades i sovrummet. Båda hade druckit alkohol men enligt polisen var kvinnan inte märkbart påverkad.Enligt politikern har pojkvännen vid ett flertal tillfällen hotat både att döda henne och att ta sitt eget liv. Hon vill inte själv kommentera det som hänt.– Nej, hon har valt att inte göra det. Vi tycker inte heller att hon ska behöva det. Det river upp minnen. Hon ska inte behöva uppleva det en gång till, säger hennes politiske sekreterare.Han menar att det som hänt inte påverkat hennes arbete men att händelsen visar att de politiska prioriteringar partiet gjort varit riktiga.

Tre kvinnor blir misshandlade – varje timme

MISSHANDEL. Förra året anmäldes över 25 000 fall av misshandel mot kvinnor. Det innebär att en kvinna blir slagen var tjugonde minut. Ändå är det bara en bråkdel av alla som utsätts. Brottsförebyggande rådet räknar med att bara 20–25 procent av våldet mot kvinnor i nära relationer anmäls till polisen. – Det är förknippat med stor skuld och skam att berätta att man blivit utsatt, säger Anette Svensson på Kvinnojouren Ada.Alla kvinnor kan drabbas. – Vi möter kvinnor med svåra missbruksproblem och kvinnor från Askim och Långedrag, säger Svensson.Att en stark kvinna, som i det här fallet en högt uppsatt politiker, blir utsatt är inte ovanligt.– För många av de här männen är starka kvinnor både en tjusning och en utmaning. 

28-åring slog sambo i fem år

HOTADE. Under fem års tid ska en 28-årig man från Göteborg ha misshandlat sin sambo. Mannen ska enligt sambon ha både sparkat och slagit henne vid ett flertal tillfällen under åren de varit tillsammans. Under en period ska övergreppen ha skett dagligen. Han ska även ha hotat att döda henne. I går åtalades han för grov kvinnofridskränkning. Mannen är även åtalad för olaga frihetsberövande. Enligt kvinnan låste han vid ett tillfälle in henne i deras gemensamma lägenhet och tog hennes mobiltelefon så att hon inte kunnat larma någon.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro