ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Toppstudent och lovande idrottare dog av koffeinöverdos

· 1 Jul 2014
Uppdaterad 1 Jul 2014
Logan Stiner hittades livlös av sin bror. Han förklarades död på plats och dödsorsaken var, enligt rättsläkaren, en hjärtattack orsakad av giftigt höga halter koffein i blodet.

Logan Stiner hittades livlös av sin bror. Han förklarades död på plats och dödsorsaken var, enligt rättsläkaren, en hjärtattack orsakad av giftigt höga halter koffein i blodet. Foto: Youtube/Privat


Toppstudent, lovande idrottsman – och död i en koffeinöverdos. Det tragiska dödsfallet har skakat Keystone High School i Ohio, USA. 

klar

Artikellänk är kopierad

I januari 2013 twittrade Logan Stiner: "Om du vill se bevis på att hårt arbete lönar sig", till en bild på sig själv högst upp på vinnarpallen. Lite mer än ett år senare är den 18-årige toppstudenten och brottaren död av en misstänkt koffeinöverdos. Bara veckorna före examen.

Enligt anhöriga, som flera lokala medier talat med, var Stiner en "bra kille" som varken använde droger eller drack särskilt mycket kaffe. Men hans mamma berättar att han tidigare hade pratat om något ämne han tog i träningssyfte. Efter hans plötsliga död hittade hon påsarna med koffeinpulver i huset.

LÄS MER: "Energidrycker påverkar hjärtslagen"

Logan Stiner hittades livlös av sin bror. Han förklarades död på plats och dödsorsaken var, enligt rättsläkaren, en hjärtattack orsakad av giftigt höga halter koffein i blodet.

Rättsläkaren Steven Evans säger sig ha hört talas om 18 andra fall av koffeinöverdoser i USA, men varnar samtidigt för en ökande trend bland unga att – liksom Stiner – beställa hem koffein i ren form över nätet.

– Det är riskabelt. Jag visste inte ens att det såldes i storpack på internet. Han var en frisk, ung man. Folk förstår inte att koffein kan vara livsfarligt, säger han till lokaltidningen Chronicleonline. 

LÄS MER: Enerigidryck bakom flera dödsfall

Koffeinpulver säljs lite överallt på nätet och används ofta för att förhöja prestationen i samband med idrott och träning. Även på svenska sajter går det att få tag på pulvret. Användarna blandar ut det i drycker och det kan vara svårdoserat.

Logan Stiners tweet från januari 2013:

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro