ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Topshop i size zero-skandal

Olivia Krantz · 12 Jul 2011
Uppdaterad 12 Jul 2011
Här är modellen på Topshops hemsida som startat vild debatt i Storbritannien. Klädkedjan har nu tvingats ta bort bilden.

Här är modellen på Topshops hemsida som startat vild debatt i Storbritannien. Klädkedjan har nu tvingats ta bort bilden.


klar

Artikellänk är kopierad

Topshop tvingas plocka bort modell från sin hemsida efter raserivåg från ätstörningsexperter. Hävdar att hon är en "hälsosam 34". Experten: "Den här typen av bilder påverkar unga flickor mer än någonsin" Klädkedjan Topshop i Storbritannien tvingas plocka bort bilder på en av sina modeller på hemsidan. Företaget hävdar att modellen är en "hälsosam storlek 34", men forskare och experter på ätstörningar håller inte med. – Flickor som ser bilder av såhär smala modeller får uppfattningen att det är normalt att vara så smal, men det är det inte. Det här är inte den typen av bilder vi vill se i tidningar eller på internet, säger Helen Davies, forskare specialiserad på ätstörningar, till Daily Mail. Bilden på modellen har skapat en het debatt i Storbritannien. Men trots att flera experter på ätstörningar fördömer bilden och hävdar att den kan knuffa unga flickor in i ätstörningar, vägrar klädkedjan att även plocka bort bilder på modellen från sin katalog och hävdar att hon är en hälsosam ung kvinna. – Den här typen av bilder påverkar unga flickor mer än någonsin. Topshop måste börja ta ansvar och använda hälsosamma modeller, säger Helen Davies. – Det är helt vansinnigt att vi fortfarande år 2011 ser såhär smala modeller. Hon ser definitivt ut som en size zero, säger karen Easthall, som driver ett stödcenter för anorektiker i Norfolk, England.

klar

Artikellänk är kopierad

Olivia Krantz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro