ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Torres – barnsligt bra

Luis M. Fernández · 2 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Fernando Torres jublar efter ett av sina tre mål i senaste VM. 

Fernando Torres jublar efter ett av sina tre mål i senaste VM.  Foto: SCANPIX


El niño är en plåga för varje backlinje

klar

Artikellänk är kopierad

33 mål i debutsäsongen i Liverpool. Tre mål i senaste VM. Fernando Torres är Jens Fjellströms skyttekungstips. – Absolut, säger Canal Plus expert som lånas ut till TV 4 under EM.En av de som han kommer att hålla ett extra öga är 24-årige Fernando Torres. ”El niño”.

Framför allt ska Olof Mellberg och Petter Hansson hålla ögonen på Liverpoolbesten.– Det som ändå är bra med Mellberg och Hansson är att det nästan aldrig släpper in bollar bakom sig. Det är det som sker framför backlinjen som är viktigt. Det måste vara tätt mellan Sveriges backlinje och mittfält så att inte Torres får några bollar att jobba på, säger Fjellström.

Annars får det svenska mittlåset som många Premier League-backlinjer gjort den gångna säsongen: Kapitulera för Torres. – Ja, han har anpassat sig ovanligt snabbt till Premier League men det han inte gjort om det inte vore för Steven Gerrard. De fann varandra extremt bra. Torres löper så flitigt också och är en ständig plåga för vilken backlinje som helst.

Fjellström tror minst semifinal i år.– Ja, Spanien har kvaliteter för att gå riktigt långt och då lär Torres göra en del mål.

Därför har "barnet" utvecklats

Med sina 33 mål i sin första säsong med Liverpool, så kommer Fernando Torres till EM med höga förväntningar. Nu anses som en av de främsta anfallarna i världen. Men det har inte alltid varit så.

Eftersom han så tidigt blev så hyllad i Atlético Madrid gjorde det att ansvaren blev för många för en kille som alltid misslyckades med att vinna någonting.

Torres blev trött på det och flyttade till Premier League. Han ville hålla drömmarna vid liv. “Jag gillar brittisk fotboll, den är väldigt ärlig, sa han när han kom.

“El niño”, barnet, som han kallas, har genomgått en förbättring i England. “Att lämna Spanien gjorde att det släppte en börda på honom. Nu delar han ansvaret med spelare som Gerrard och han känner sig mer fri när han spelar”, säger Tottenham-managern Juande Ramos.

Torres gjorde 24 mål i Premier League – mer än någon annan utlänning i sin debutsäsong.

Torres har lärt sig ovanligt snabbt att värdera sin styrka, att bara använda den när han verkligen kan skada sin motståndare. Nu litar Spanien på honom för att besegra den dåliga oturen som man har haft i stora mästerskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Luis M. Fernández
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro