ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Torterade en hemlös man – bad om offentlig ursäkt efter hot från Anonymous

Hugo Ewald · 23 Dec 2015
Uppdaterad 23 Dec 2015

Foto: Skärmdump/Youtube


Under måndagen släpptes en video som visar en grupp män som torterar en hemlös man i mexikanska Tiujana. Efter att Anonymous gick ut med hot mot mannen har han nu bett om offentlig ursäkt.

klar

Artikellänk är kopierad

17-åringen ber om ursäkt.
17-åringen ber om ursäkt.Foto: Skärmdump/Facebook
17-åringen tackar sin mamma och den utsatte mannen.
17-åringen tackar sin mamma och den utsatte mannen.Foto: Skärmdump/Facebook

Under måndagen började en video cirkulera på mexikanska sociala videon. I videon, som många upprörts över, syns en grupp unga män tvinga en man ur den mexikanska ursprungsbefolkningen att klä av sig. De attackerar honom sedan med ett elchockvapen och bränner mannen med cigaretter.► LÄS MER: Anonymous till IS: "Vi startar den största attacken någonsin mot er"

Kort efter att videon började spridas släppte aktivister från Anonymous en video där de hotar gärningsmännen. I videon berättar en röst hur de känner till identiteten hos gärningsmännen och att de för att inte utsättas för något måste be om ursäkt offentligt och publicera ursäkten på sociala medier.

"Annars kommer vi tvingas ordna ett straff där ni kommer att dömas och straffas på samma sätt av ursprungsbefolkningen", säger rösten i videon.

Hotet verkade fungera, då den 17-åring som lett trakasserierna under tisdagen la ut en video där han, tillsammans med sin mamma, syns be om ursäkt.

"Här är videon jag lovade, en ursäkt.", skriver han på Facebook.

17-åringen och hans mamma bjöd sedermera mannen som attackerats på mat hemma. I en video syns 17-åringens mamma och offret skaka hand.

"Tack för att du förlät mig. Juan är en man som är värd mycket, och lärde mig att förlåta, någonting jag aldrig kommer glömma", skriver 17-åringen.► LÄS MER: Det här är Anonymous – egentligen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro