ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Torterade och styckade valp – två års fängelse

Clarence Frenker · 25 Okt 2012
Uppdaterad 25 Okt 2012

Foto: Efterlyst


De två amstaffvalparna torterades till döds – varav den ena styckades och flåddes. Sedan anmäldes de som stulna till försäkringsbolaget. Nu döms en man och en kvinna i Södra Stockholm till två års fängelse respektive villkorlig dom för bland annat djurplågeri och bedrägeri.

klar

Artikellänk är kopierad

I fyra veckor misshandlades amstaffvalpen Lillebror regelbundet med sparkar och slag. Den kissade blod och hade till slut så passa svåra skador och frakturer att den avled.

Den 30-årige ägaren och hans sambo dumpade då kvarlevorna i ett skogsparti i Skärholmen och anmälde valpen som stulen.

Bara veckor senare köpte de en ny hundvalp – Kuba – som även den misshandlades regelbundet under tortyrliknande former tills den avled.

När polisen gjorde en husrannsakan hemma hos paret i Södra Stockholm i augusti påträffades den yngsta valpens huvud i frysen inlindat i tidningspapper med ögon och öron bortskurna. Kroppen hade styckats och skallen var flådd.

Nu döms den 30-årige mannen till två års fängelse för två fall av djurplågeri samt bedrägeri och narkotikabrott. Den 34-åriga kvinnandöms till skyddstillsyn för djurplågeri och bedrägeri.

I förhör har kvinnan berättat att sambon regelbundet misshandlat hundarna tills de avled och därefter fått Agria djurförsäkringar att betala ut 13000 kronor i ersättning.

Enligt henne själv ska hon flera gånger ha försökt stoppa sambon – men förgäves.

Mannen förnekar brott, men enligt rätten är det styrkt att han torterat de båda hundarna till döds och utsatt dem för stort fysiskt och psykiskt lidande.

Av straffet avser djurplågeri ett års fängelse.

Mannen och kvinnan ska även betala närmare 14 000 kronor i skadestånd till Agria djurförsäkringar.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro