ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Tortyrmammans" barn om misären

Clarence Frenker · 20 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Här sov barnen.

Här sov barnen. Foto: Polisen


Åtalade mamman: De har hittat på alltihop

klar

Artikellänk är kopierad

I videoförhör berättade barnen själva om vanvården och misshandeln som de tre syskonen – två, fem och sju år gamla – ska ha utsatts för.Den 30-åriga kvinnan, som åtalats för grov fridskränkning, ska bland annat ha stuckit in glasbitar i de två äldsta barnens fötter och dragit spikar längs deras ben. Hon ska också vid upprepade tillfällen ha slagit dem och vid ett annat ha stuckit in en spik i sonens haka.– Det kom blod, säger den sjuåriga dottern om den påstådda händelsen.Det var i juni som polis och socialtjänst slog till mot familjens lägenhet i västra Stockholm efter att ha fått larm från syskonens tidigare fostermamma. Socialarbetarna vittnar om en nästan outhärdlig stank.De tre barnen påträffades alla nakna, såriga, smutsiga och hungriga. Enligt polisen visade de spår av misshandel.Bilder från tillslaget visar hur de levt bland högar av skräp, smutstvätt, sopor och gammal mat. På väggarna var avföring utsmetad och i deras sovrum saknades madrasser. Man påträffade även en blodig spik, glasbitar och två knivar med blodspår i köket. Dessa är nu en del av åklagarens bevisning.

Den 30-åriga kvinnan står fast vid att hon aldrig har misshandlat sina barn. I gårdagens förhör anklagade hon dem för att ljuga.– De har hittat på alltihop. Blåmärkena och skadorna har de fått efter att ha bråkat och slagits med varandra, säger hon.Enligt kvinnan var det en intensiv självsvältskur för att gå ner i vikt som fick henne att tappa kontrollen över hemmet.– Jag hade träffat en man som jag gillade och ville samtidigt komma i form till sommaren. I stället för att träna slutade jag äta och drack bara vatten och proteindrinkar. Till sist tappade jag all ork och hamnade i ett psykotiskt tillstånd, säger hon.    Hon nekar även till att ha gett barnen krossade sömntabletter för att söva dem. clarence frenkerBarnen är för tillfället omhändertagna av sociala myndigheter.– Min uppfattning är att de har det bra, säger advokat Anton Strand, som företräder barnen.Rättegången fortsätter på onsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro