ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tough Viking-tävlingen avgjord

Viktor Bendz · 1 Sep 2013
Uppdaterad 2 Sep 2013
Det vinnande Metrolaget.

Det vinnande Metrolaget. Foto: @metrosverige


Genom eld, is och elektricitet. Det gick hett till när 4000 personer sprang det stenhårda loppet Tough Viking på Gärdet i går. – Det var helt sjukt roligt, säger Fatima Ekekrantz som tävlade för Metros läsarlag.

klar

Artikellänk är kopierad

Av Metros två läsarlag gick det röda, lett av proffstränaren Brian van den Brink, i mål på bäst tid – och slapp allvarliga skador. Men det fanns gott om riskmoment på den 14 kilometer långa hinderbanan.

 – De hade byggt en rektangulär portal som det hängde ner strömförande kablar ifrån. När de tävlande skulle ta sig igenom fick de vatten i ögonen för att se sämre. Det var psykiskt påfrestande.

Så beskriver Brian van den Brink ett av de 15 hindren som de tävlande lagen skulle ta sig igenom. 

Förutom att få elchocker skulle de hinna simma genom en container full av is, springa genom brinnande halm och ta sig förbi en vägg av amerikanska fotbollsspelare – och elva andra hinder till – innan målgången 14 kilometer senare.

 – Isbadet var helt vidrigt. Det var galet och blev en chock för hela kroppen, säger Fatima Ekekrantz som sprang i mål på en timme och 19 minuter efter att ha legat i hårdträning tillsammans med Metros röda läsarlag i en månad.

Att hennes lag var snabbast av de två läsarlagen tror Brian van den Brink beror på samarbete.

 – Vi fick ihop ett bra lag tidigt och fick en bra teamkänsla. Det har varit bra uppslutning på träningarna och alla har satsat, säger han.

 – Vi har lyft varandra.

Arrangören för Tough Viking, David Klint, var nöjd med loppet, som han kallar ett race, och att många deltagare och stor publik kom till Gärdet. Den snabbaste av alla tävlande sprang in på strax över en timme.

– Det är galet snabbt, säger David Klint. 

När alla 4000 tävlande sprungit i mål hade ingen blivit allvarligt skadad.

– Det var mycket blod, en del brutet men ingen fara. Vi har haft mycket sjukvård på plats som har jobbat bra, säger David Klint. 

►Här kan du se alla Instagrambilderna från tävlingen

Foto: @maarkberggren
Foto: @metrosverige
Foto: @metrosverige
Foto: @dumhand
Foto: @linneasundvall
Foto: @traningskonvent
Foto: @frjenny
klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro