ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Toulousemördarens hus – ett turistmål

· 27 Mar 2012
Uppdaterad 27 Mar 2012
Fotografer framför huset där Toulousemördaren Mohammed Merah bodde.  Huset har nu blivit en turistattraktion. 

Fotografer framför huset där Toulousemördaren Mohammed Merah bodde.  Huset har nu blivit en turistattraktion.  Foto: AFP photo


Området där Toulousemördaren Mohammed Merah sökte sitt sista skydd har blivit ett hett turistmål.

klar

Artikellänk är kopierad

Stadsdelen Croix Pavée i Toulouse har blivit en turistattraktion sedan förra veckans fruktansvärda attacker skakade staden. Sergent-Vigne Road, gatan där Mohammed Merah tog sin tillflykt från polisen, är nu ett trendigt ställe att komma till en för en promenad.

På söndag eftermiddag stod runt 40 åskådare, däribland unga föräldrar och cyklister, utanför Merahs hus och tittade på det barrikaderade fönster och den balkong genom vilket Merah kastade sig ut från innan han dog förra veckan.

– Vi stannade till på väg till en fotbollsmatch, erkänner en ung far, halvt skräckslagen, halv upphetsad av situationen. Hans två barn står i närheten och tar bilder med sina mobiltelefoner.

Toulousestudenterna Jessica och Kheira, strök över den gräsplätt där Mohammed Merah föll till marken.

– Vi fördömer det han gjorde. Det är väldigt känslosamt att vara här, säger Kheira. 

– Jag ville komma och se det själv. Efter allt vi [Toulouse invånare] gick igenom förra veckan, det är ett bra sätt för oss att få ett avslut. I morgon ska jag försöka glömma allt som hänt här, säger Jessica.

Merahs grannar vill också gå vidare.

– Det är definitivt mer trafik på området än vanligt, säger Jean-Claude, vars hus ligger 100 meter från Merahs. 

– Självklart vill folk komma och se den plats där Merah dödades, men jag är säker på att allt kommer att återgå till det normala snart, tillägger han.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro