ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tove Styrke: "Jag har ett helt annat självförtroende i dag"

Natalie Demirian · 8 Maj 2018
Uppdaterad 8 Maj 2018
Tove Styrke.

Tove Styrke. Foto: Emma Svensson


Hon har precis varit förband till Lorde i USA, ska nu göra detsamma för Katy Perry i Europa och har just släppt sitt tredje album. Det är minst sagt fullt upp för Tove Styrke. "Jag har alltid trott jättemycket på min musik", säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det nya albumet, ”Sway”, beskriver Tove Styrke, 25, som en liten samling kärlekshistorier. Vissa låtar är antiromantiska – och vissa är superromantiska. Albumet tog nästan två år att färdigställa.

– Jag har jobbat så hårt med den här musiken, så intensivt och så länge. Det känns fantastiskt att äntligen få dela med sig av den. Det är det bästa jag någonsin har gjort, jag är väldigt stolt över det här albumet och de här låtarna.

Hur skiljer ”Sway” sig från dina tidigare album?

– Det skiljer sig mycket. ”Kiddo”, mitt förra album, var väldigt expressivt och more is more. Jämfört med det så har jag gjort precis tvärtom den här gången. Jag ville skala av produktionerna så mycket som möjligt, men fortfarande hålla det intressant, vilket visade sig vara en jättestor utmaning.

Hade du förväntat dig att du skulle få en så pass stor hit med ”Say my name”?

– Jag har alltid trott jättemycket på min musik och det är jätteroligt när man får ett kvitto på att det landar rätt. När folk förstår vad det är man vill kommunicera och få uppskattning för det. ”Say my name” ledde till exempel till att jag fick turnera med Lorde för att hon tyckte så mycket om den låten och hittade mig på det sättet. Den låten har öppnat många dörrar.

På tal om Lorde – hur var det att turnera med henne?

– Det är bland det roligaste jag har gjort i hela mitt liv. Eller, det är det roligaste jag har gjort i mitt liv. Att spela i arenor var en helt ny erfarenhet för mig, det var helt fantastiskt. Jag hittade en helt ny publik som jag känner att jag har knutit an till jättebra och hittat en ny vän i henne. Hon har varit så stöttande och fin genom allting.

Och nu ska du vara förband till Katy Perry i Europa. Hur gick det till?

– Jag vet inte! Med Lorde vet jag att hon hittade min musik och har tyckt om den länge och frågade mig om jag ville följa med. Men med Katy Perry så vet jag verkligen inte. Hon är en sådan stor artist, jag har ingen aning om hur den turnén kommer att vara eller om jag ens får träffa henne. Jag hoppas det!

Det är hela nio år sedan du slog igenom i ”Idol”. Känns det också som att det var så pass länge sedan?

– Jag tror att man kan beskriva det lite grann som när man kommer ihåg minnen från skolan eller från när man åkte på läger. Jag var så ung då också och jag är som en annan person i dag. Jag känner att jag har utvecklats så mycket under åren. Jag är så glad också över att jag har ett helt annat självförtroende i dag än när jag började. Eller ens för ett par år sedan. I dag kan jag sitta och säga att jag vet att jag är bra. Och faktiskt mena det, och vet det på riktigt, jag känner det i kroppen. Och det är så viktigt, att inte behöva förlita sig på andras bekräftelse.

Hur byggde du upp det självförtroendet?

– En grej som kanske låter klyschigt, men som jag verkligen har lärt mig och tycker, är att man ska göra det som man själv gillar. Och det man själv tycker att man är bra på. Det är där man är som konkurrenskraftigast. Om man hela tiden gör det som känns rätt för en själv så blir det bra.

pil
Fakta/Tove Styrke

Namn: Tove Anna Linnéa Östman Styrke.Ålder: 25 år.Bor: I Stockholm.Aktuell med: Med sitt tredje studioalbum ”Sway” som släpptes den 4 maj och som förband till Katy Perry på hennes Europaturné.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro