ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Toxjq efter rysar-kvarten: "Visste att det skulle vara på håret"

Erik Glanell · 2 Dec 2017
Uppdaterad 2 Dec 2017

Det blir dubbel semi för svensken Johan "toxjq" Quick i Quake Champions på söndag efter att ha lyckats avancera både i lag- och solospel. Men det blev en spännande kvartsfinal.

klar

Artikellänk är kopierad

Det blev en rysare i duel-kvartsfinalen mellan det blågula hoppet Johan ”toxjq” Quick och österrikaren och Richard ”noctis” Gansterer. Tredje och avgörande kartan blev tuff men slutade med en härlig seger. Det är en lättad svensk som möter Metro Esport efter avancemanget till semin.

– Första kartan vi körde var det fruktansvärt svårt för att han satte alla rails på mig. När vi har praccat så har det varit 50/50 så man visste att det skulle vara på håret, säger Johan ”toxjq” Quick som under söndagen även spelar semifinal i lagturneringen tillsammans med motståndet han just petat ur turneringen.

Johan ”toxjq” Quick har varit med länge i gemet. Men av de som spelar i turneringen på Dreamhack är han långt ifrån det enda namnet som funnits på scoreboarden i över tio års tid. För svensken hade drömmötet i semin varit just ett klassiskt möte.

– Anledningen till varför man har spelat under alla år är för att man gillar att åka på tävlingar. Det skulle vara riktigt roligt att få möta cYpher [Aleksej Janusjevskij] om han går vidare nu mot astroboy. Vi har ju spelat våra finaler förut, säger han.

Spelet som i år alltså kom tillbaka i ny kostym efter 13 år i tystnad är en nostalgisk blandning av de tidigare spelen, lite nytt och uppskruvad grafik. Omställningen har inte varit helt smärtfri.

– Hittills har det varit så att man tjänar lite mer på om man har spelat Quake 1 eller Quake 4 eftersom det är snabbare gubbar i de spelen. Det var svårt att anpassa sig. Nu spelar man dessutom rundbaserat i stället för tidsbegränsat, säger Quick.

Vad tror du inför i morgon?– Det ska bli skönt att komma hem i skaplig tid och vila upp sig för det blev sent i går. Jag tror att jag har chans att slå cYpher om jag spelar bra. Min högsta nivå är kanske högre men han är mer stabil i one-on-one. Jag ska försöka klura ut något och spela lite annorlunda hade jag tänkt, säger Johan ”toxjq” Quick.

Hur skulle det kännas att vinna här på Dreamhack i Sverige?

– Det är nog tio år sedan jag vann min senaste tävling. Sen har det blivit andra, tredje och fjärdeplatser så det skulle vara stort att vinna, avslutar Quake-svensken.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro