ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Toyota återkallar cirka 6,5 miljoner bilar

TT · 9 Apr 2014
Uppdaterad 9 Apr 2014
800 000 Toyotabilar i Europa berörs av återkallandet.

800 000 Toyotabilar i Europa berörs av återkallandet. Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Toyota återkallar cirka 6,5 miljoner bilar, tillverkade mellan 2004 och 2010, för att åtgärda problem med styrning och säten.

Återkallandet är enligt Reuters ett av bilhistoriens största.

Enligt internationella uppgifter omfattas modellerna Hilux, Land Cruiser, RAV4, Urban Cruiser och Yaris. I Europa handlar det om drygt 800 000 fordon.

För Sveriges del gäller det bara Urban Cruiser och Yaris enligt informationschef Bengt Dalström.

– Vi kommer att kontakta ägarna med början i juni.Det här är ju ingenting som har med trafiksäkerheten att göra, säger Bengt Dalström till TT, och tillägger att i Europa finns inte ett enda rapporterat fall där felen ska ha orsakat problem.

På frågan om det finns några beräkningar på vad ett sådant här jättelikt återkallande kan kosta Toyota blir svaret:

– Nej, vi tänker inte så. Vi vill ha nöjda kunder. Det handlar om flera separata problem som måste åtgärdas i fordonen. Bland annat kan rattvridningar skada krockkudden i en del modeller, och trilskande justeringsreglage kan göra att sätena fastnar.

GM, som har kämpat med Toyota om titeln världens största biltillverkare, har också återkallat miljoner bilar den senaste tiden. Där handlar det om allvarligare fel, som har orsakat flera dödsfall.  

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro