ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tradera utsatt för överbelastningsattack

Gustaf Eriksson · 14 Apr 2013
Uppdaterad 14 Apr 2013
Tradera utsatt för överbelastningsattack

Tradera utsatt för överbelastningsattack Foto: Scanpix


Auktionssajten Tradera utsattes på söndagen för en överbelastningsattack. Det gjorde sidan svår att komma in på. – Någon bombade oss med anrop, säger presschefen Jenny Pedersén.

klar

Artikellänk är kopierad

På söndagen har det varit svårt att nå auktionssajten Tradera. I perioder har sajten legat helt nere. Det var en överbelastningsattack som låg bakom. – Någon utomstående bombade oss med anrop så att sidan blev överbelastad och det blev svårt att ta sig in, säger Traderas presschef Jenny Pedersén. 

Attacken började strax före lunch. Vid 13:30-tiden var den avvärjd. Säkerhetsåtgärder som Tradera har vidtagit gör dock att vissa kunder kan ha problem att nå sajten även under eftermiddagen, enligt Jenny Pedersén.

Vem eller vilka som ligger bakom attacken är okänt.  – Vi har ingen information om det. Någon vill sabotera, säger Jenny Pedersén. 

De auktioner som löpte ut under den tiden attacken pågick kommer nu att skjutas upp med 24 timmar.  – Auktioner som gick ut mellan 12 och 13:30 i dag slutar i stället samma tid på måndag, säger Jenny Pedersén. 

För en knapp vecka sedan mejlade Tradera ut en uppmaning om att byta lösenord till sina kunder. Anledngen var att lösenord till andra sajter börjat cirkulera på forumet Flashback. 

Förra helgen var Tradera nere under en period. Enligt Jenny Pedersén finns det dock inget samband mellan dessa händelser och söndagens attack.  – Det är helt skilda saker.

Överbelastningsattacken kan komma att polisanmälas.  – Vi tar beslut om det i morgon, säger Jenny Pedersén.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro