ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trädet ska växa till minne av Lisa Holm

Joel Linde · 18 Jun 2015
Uppdaterad 18 Jun 2015
Det japanska körsbärsträdet ska växa till minne av Lisa Holm, vid kafét där hon jobbade.

Det japanska körsbärsträdet ska växa till minne av Lisa Holm, vid kafét där hon jobbade. Foto: Privat, Polisen


Fredrik Lilja såg på uppmaningen på Facebook om att tända ett ljus för den mördade Lisa Holm, men ville samtidigt göra något mer. Han startade sin egen insamling, och har nu åkt till kafét och planterat ett träd till minne av Lisa.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Lilja.
Fredrik Lilja.Foto: Privat

När Fredrik Lilja såg evenemanget på Facebook som uppmanade till att tända ett ljus för den mördade Lisa Holm ville han själv göra någonting för att hedra henne. Han bestämde sig för att starta en insamling för att skicka blommor till kyrkan eller den drabbade familjen, och intresset blev snabbt väldigt stort.

– Många var positiva, men jag fick också ta mycket hot, och vissa sa att det var för egen vinning, och att jag försökte tjäna pengar på en flickas död, säger Fredrik.

Efter att Lisa Holms familj uttryckte att de inte ville ha något skickat till sig tog Fredrik istället kontakt med Café på klostret, där Lisa jobbade, för att fråga om han kunde skänka sin gåva dit. Detta har även Expressen skrivit om.

– Jag ringde upp dem och det var helt okej sa de, de sa att det var fin gest.

Pengarna Fredrik samlade in räckte till betydligt mer än några blombuketter, som dessutom skulle vissna fort. Istället bestämde ha sig för att köpa ett japanskt körsbärsträd.

– Och det är ju lite symboliskt också eftersom det blommar i maj–juni.

Totalt fick Fredrik in 4 160 kronor, och 3 000 gick direkt till Missing people i Lisas namn, säger han. Efter att han hade köpt trädet började han resan från Eskilstuna ner till Kinnekulle.

– Ju närmare jag kom stället desto mer känslosamt blev det ju. Jag såg hela havet av blommor och ljus. Och det kändes lite olustigt att vara så nära brottsplatsen och de som jobbar där och ska hålla ljuset uppe. Det hängde ju sorg i luften.

Nu står trädet där utanför, intill ett staket, och representerar nästan 90 000 människors tankar på Lisa Holm.

LÄS MER
Här är kaféts egna gripande ord om mördade Lisa Holm
klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro