ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trädgårdstomtar tyder på dålig smak

TT · 17 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Har du exotiska växter planterade i krukor i din trädgård har du bra smak enligt svenska folket. Om gräsmattan däremot pryds av väderkvarnar och solur har du få beundrare.En frodig gräsmatta, rosor och fruktträd är något som gör grannarna gröna av avund, enligt en undersökning som trädgårdskedjan Plantagen har gjort. Om din trädgård dessutom stoltserar med ett lusthus tyder det på att du har bra smak.

1 200 svenskar fick bland annat svara på vad de tyckte var snyggt respektive fult i trädgården eller kolonilotten. Mest smakfullt var det att använda krukor att plantera i, det tyckte hela 95 procent. Fulast i trädgården var trädgårdstomtar som drygt åtta av tio ansåg var smaklöst.En ljussatt trädgård, gärna med japanskt tema anses också fint.

Smaken ser dock lite olika ut i olika delar av landet. I Norrland tycker fyra av tio att formklippta buskar inte är okej. Sju av tio skåningar anser däremot att det är ett tecken på god smak. Norr och syd är också oense om vind- och ljusspelens vara eller icke vara. Hälften av stockholmarna tycker att det är fult medan sju av tio norrlänningar gör tummen upp.

Trädgårdsägarens mardröm stavas inte helt oväntat mördarsniglar, ogräs och ohyra, visade undersökningen.

Fakta: God eller dålig smak
Fakta: God eller dålig smak
klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro