ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trådlös laddning och nästan bara skärm – här är de senaste ryktena om Iphone 8

Hugo Ewald · 20 Aug 2017
Uppdaterad 20 Aug 2017
Så här kan en ny Iphone komma att se ut.

Så här kan en ny Iphone komma att se ut. Foto: Evan Blass/Twitter


Det ryktas att en ny Iphone kommer att lanseras under slutet av september för att markera telefonens tioårsjubileum. Ryktena om hur den nya telefonen, som förmodligen skulle få namnet Iphone 8 skulle se ut är många. Här är de senaste ryktena och läckorna.

klar

Artikellänk är kopierad

En ny höst brukar betyda en ny Iphone, och många invänta nu spänt att en ny Iphone ska komma. Huruvida en ny Appletelefon kommer att vara en Iphone 8 eller till exempel en Iphone 7s, eller till och med båda, är ännu oklart. Klart är däremot att Apple antytt att en ny telefon kommer att komma någon gång under hösten, förmodligen i september.

Då 2017 innebär Iphones tioårsjubileum förväntar sig många en stor uppdatering, och rykten har varit många. Här är de senaste ryktena om nya Iphone.

En, två, eller tre nya modeller?

Den stora diskussionen är om vi kommer se en Iphone 8 under 2017, eller om Apple kommer att nöja sig med att släppa en Iphone 7s och en Iphone 7s plus.

Tidigare har rapporter från olika medier uppgivit att Apples nya telefon kan komma att vara försenad på grund av strul i produktionsprocessen, men en källa till Apple insider menar att Apple kommer att lansera tre nya Iphones i september: Iphone 7s, Iphone 7s plus och Iphone 8. Enligt källan kommer Iphone 8 till en början att vara väldigt svår att få tag på. Enligt rykten kommer Iphone 8 att kunna köpas i en ny färg, ”Blush gold”, som ersätter den nuvarande rosa ”rose gold”.

Låsa upp telefonen – med hjälp av ditt ansikte

Apple råkade trycka ut en tidig uppdatering till sina nya smarta högtalare, Homepod, tidigare i juli. Koden i uppdateringen ska enligt flera utvecklare tyda på att du kommer att kunna låsa upp din mobil med hjälp av ditt ansikte i framtiden. Även Bloomberghar rapporterat att Apple har prövat olika former av 3d-sensorer i samma syfte.

Dessa 3d-sensorer kan också kunna komma att användas för att tysta notifikationer när du aktivt använder telefonen.

LÄS MER: Samsung Galaxy S8 vs Iphone 7 – vilken är bäst?

Trådlös laddning

Det indiska företaget Wistron, som producerar Iphones i Indien, har uppgivit till Nikkei att framtida telefoner kommer att komma med en ny laddningslösning, som ska vara både vattentät och trådlös. Enligt Nikkei sa företagets vd, Robert Hwang, inte uttryckligen att det gällde Iphones, men källor till Nikkei har tidigare uppgivit att så ska vara fallet. Om det gäller nästa generations Iphones eller modeller efter det är ännu oklart.

Även senare läckor via 9to5mac antyder att kommande Iphones skulle kunna komma att ha trådlös laddning. De läckorna antyder att Apple kan komma att släppa en Iphone 7s med en baksida gjord i glas.

En framsida – nästan helt bestående av en skärm

Under 2017 har flera telefoner med en framsida som i praktiken bara är en stor skärm släppts, bland annat kinesiska Xiaomis Mi Mix.

En läcka levererad av Evan Blass, som gjort sig känd för att leverera trovärdiga uppgifter om kommande mobiler, antyder att även en kommande Iphone kan komma att vara av den typen. Läckan antyder att en ny Iphone helt kommer sakna en hårdvarubaserad hemknapp, och att hemknappen istället kommer att vara en del av skärmen.

Kan bli dyrare än någonsin

Det vet man ännu inte, men olika rapporter gör gällande att en Iphone 8 kommer att kosta betydligt mer än nuvarande modeller. Enligt Macworldär det inte omöjligt att den kan kosta så mycket som 12-13 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro