ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trafikgräl bakom vansinnesdådet

Daniel Olsson · 24 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ett bråk i trafiken där den ene bilföraren gav den andre fingret. Det kan vara motivet bakom att två män sköts ner på öppen gata i Vasastan i lördags.I vapnet höll en tidigare ostraffad 18-åring från Biskopsgården. I söndags kväll anhölls han och en två år äldre kamrat efter att de självmant kommit in till polisen. – Ibland blir det så när många sett en händelse och de vet att de kommer att pekas ut, men det kan ju också vara dåligt samvete som ligger bakom, säger kammaråklagare Lena Kastlund.

Enligt uppgift till Metro ska bakgrunden till händelsen vara en trafikincident på Hisingen, där en trafikant pekade finger åt den andre. Trafikincidenten ska ha övergått i en biljakt in till centrala delarna av Göteborg. Där fortsatte jakten till fots och flera skott avlossades mot två män i 25-årsålderm. En av männen ska också ha knivhuggits flera gånger.De skottskadade männen vårdades fortfarande i går på sjukhus för sina skador, den ene med allvarliga skador.

Gerd Brantlid, chef för länskriminalpolisens utredningsrotel, bekräftar att en trafikincident är en motivbild som utreds av polisen, men vill inte gå in mer i detaljer. Den anhållne 18-åringen misstänks nu för mordförsök medan 20-åringen misstänks för grovt skyddande av brottsling.

Den 17 augusti 2006 sköts en man ihjäl på en parkeringsplats på Bredfjällsgatan i Angered efter en mindre sammanstötning i en rondell. En annan man sköts i benet vid händelsen

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro