ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trafikkaos efter brand i T-banan

TT · 10 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En brand utbröt i tunneln mellan Mariatorget och Slussen strax innan ett. Ett tåg fastnade mellan stationerna. 

Det var 12.45 som en rökutveckling upptäcktes i tunneln mellan Mariatorget och Slussen. Enligt polisen orsakades det en kabelbrand.

– Mariatorget är rökfyllt och vi har stängt båda stationerna, sa Björn Engström på Polisens länskommunikationscentral till metro.se.

Branden ska enligt uppgift ha börjat vid Svedenborgsgatan.

Ambulanser kallades till platsen för att ta hand om några som blivit rökskadade.

Branden är nu släckt och rökdykare har kollat igenom tunnlarna.

Ett tåg blev stillastående mellan stationerna då strömmen bröts. Det tåget tömdes snabbt på folk och alla är ute ur tunneln. 

– Eftermiddagsrusningen blir väldigt besvärlig. Det blir väldigt mycket störningar. De ersättningsbussar vi sätter in kommer inte att räcka till, trots att vi försöker omdirigera en del av den ordinarie busstrafiken för att hjälpa till. Och Nobelfirandet gör att bussarna inte kommer fram i stan, säger SL:s pressansvariga Maria Adolfsson.

Särskilt drabbade är de som bor i norra delarna av staden och reser med tunnelbanans röda linje.– Det är stora störningar på röda linjen, från Liljeholmen mot både Mörby centrum och Ropsten. Nu ska vi försöka få i gång delar av trafiken, från Liljeholmen till Zinkensdamm, från Slussen till Tekniska högskolan samt några tåg ut till Mörby centrum, säger Maria Adolfsson.

Orsaken till kaoset är en omfattande kabelbrand vid Mariatorget.

Resegaranti gäller för dem som får tag i en taxi.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro