ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trafikkontoret: Ingenting som vi står bakom”

Emmelie Wallroth · 19 Maj 2014
Uppdaterad 20 Maj 2014

Soppkök Stockholm fick avslag på ansökan om att dela ut mat till hemlösa vid Medborgarplatsen. Men nu tar Trafikkontoret avstånd från beslutet. Vi kommer gå igenom det här i morgon och det är mycket som talar för att de ska få tillstånd”, säger Mats Freij, pressansvarig på Trafikkontoret i Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Soppkök Stockholm fick avslag på ansökan om att dela ut mat till hemlösa vid Medborgarplatsen. Men nu ska Trafikkontoret se över beslutet.
Soppkök Stockholm fick avslag på ansökan om att dela ut mat till hemlösa vid Medborgarplatsen. Men nu ska Trafikkontoret se över beslutet.Foto: Soppkök Stockholm

Omkring en gång i månaden har Soppkök Stockholm delat ut mat till hemlösa. Men nu har de plötsligt fått avslag på sin tillståndsansökan och får inte längre stå vid Medborgarplatsen, någonting som Metro tidigare skrivit om

Men nu backar Trafikkontoret. 

– Vi kommer gå igenom det här i morgon och det är mycket som talar för att de ska få tillstånd, säger  Mats Freij, pressansvarig på Trafikkontoret i Stockholm, till Metro.

Men hur kommer det sig att de har fått avslag då?

– Vi vet ju inte det. De uttalanden som har gjorts i Metro är fullständigt oacceptabla och ingenting som kontoret står bakom, säger Mats Freij.

Mats Freij säger att Trafikkontoret heller inte står bakom motiveringen till avslaget utan att det är någonting som strider mot de grunder som Trafikkontoret står för.

– En enskild tjänsteman gör en utredning och sedan ska det passera ytterligare en instans. Det är troligen så att det inte har gjort det. Det är en kontroll som inte har fungerat.

I avslaget från Trafikkontoret på kommunen har markupplåtaren Per Landin, som bland annat arbetar med att besvara de ansökningar om polistillstånd som kommer på remiss från polismyndigheten, skrivit:

”Till hemlöshet hör oftast blandmissbruk och psykisk sjukdom. Det är inte önskvärt ur stadens synpunkt att skapa träffpunkter för människor med särskild problematik på allmän plats och i synnerhet inte på stadens centrala torg.”  

– Om du läser mitt yttrande så förstår du. Det här riskerar att bli en freakshow, det kanske man inte tänker på. Det man har i huvudet är att man vill göra en insats och dela ut mat, men risken är att man förvandlar en plats till ett zoo, har Per Landin sagt till Metro.

Elin Jakobsson på Soppkök Stockholm är positiv till att Trafikkontoret nu tar avstånd från avslaget på deras ansökan.

– Det är jättebra att de tar avstånd och det är jättebra att de säger ifrån. Men det som har hänt är fortfarande inhumant. Det här blev stort väldigt fort, men alla andra gånger när ingen säger ifrån då?

Hon säger att de kommer gå vidare med det som har hänt.

– Man ska ju kunna förvänta sig att en kommun gör rätt beslut, säger Elin Jakobsson.

LÄS MER:

De får inte längre dela ut mat till hemlösa vid Medborgarplatsen

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro