ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trafikkontoret: Skotta själv

Peter Lindholm · 15 Dec 2012
Uppdaterad 15 Dec 2012
Trafikkontoret: Skotta själv

Trafikkontoret: Skotta själv Foto: Scanpix/ Arkiv


Över 6 500 klagomål över snöröjningen i Stock­holm har inkommit till trafikkontoret i veckan. I helgen väntas mer snö. Skotta själv om läget är akut, upp­manar Trafikkontoret.

klar

Artikellänk är kopierad

– 6 500 klagomål låter mycket, men det lever nästan en miljon i den här staden, säger Mats Freij, informatör på trafikontoret.

Flest klagomål har det strömmat in från söderort, där det fallit minst en decimeter mer snö än i andra områden. Man har fortfarande problem med snön som föll den 5 december i Farsta och delar av Älvsjö.

– Det är väldigt smala villagator och det spelar ingen roll om bilarna står rätt eller fel parkerade. Står de på gatan står de i alla fall i vägen för snöröjarna.

För att få bort snön har man fått invänta städnätterna. Snövallarna som har legat kvar har försvårat för färdtjänsten och helt förhindrat sophämtning på sina håll.

– Det sker 75 000 hämtningar varje vecka. Sent i torsdags kväll hade vi fått in 1 300 reklamationer. Det motsvarar 1,8 procent, säger Mats Freij och tillägger:

– Tycker man det är jätte­akut med soporna och problemet är en snövall som vi inte hunnit få bort så är ett litet tips att gå samman och skotta. Vill man ha bort soporna kan man väl gå ut och ta en spade till vi kommer i kapp.

Hittills har trafikkontoret satsat kvantitet, att få bort så mycket snö som möjligt. 20 000 lastbilslass med snö har hittills fraktats från 3 600 gator. Nu hoppas man kunna satsa på kvaliteten. 

– Men all snö kommer aldrig bort. Vi plogar inte bort en årstid, säger Mats Freij.

Att det väntas snö i helgen bekymrar honom inte.

– Någon decimeter ska inte vara några bekymmer. Nu finns det plats för mer snö. Vi tror att alla stockholmarna är glada för att vi kört bort så mycket som vi gjort redan.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro