ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trafikkontroller nya vapnet mot inbrott

Johan Mårtensson / Clarence Frenker · 25 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
Polisen i Skåne ska stoppa inbrottstjuvarna på väg till brottet. Trafikkontrollen på bilden är dock en alldeles vanlig utförd av Västeråspolisen.

Polisen i Skåne ska stoppa inbrottstjuvarna på väg till brottet. Trafikkontrollen på bilden är dock en alldeles vanlig utförd av Västeråspolisen. Foto: Fredrik Sandberg /Scanpix


Skånepolisen analyserar tjuvarnas mål och stoppar sedan bilar. Stockholmpolisen tveksam.

klar

Artikellänk är kopierad

Inbrottssäsongen är snart här och för att stoppa tjuvarna storsatsar Skånepolisen - på trafikkontroller. – Vi försöker räkna ut när och var inbrotten kommer att ske, och så gör vi hastighets- och nykterhetskontrollerna där. Det är ett allt vanligare sätt för oss att förebygga bostadsinbrott och gripa misstänkta tjuvar, säger Patrik Nyquist, spaningschef vid polisen i mellersta Skåne.

Insatserna drar igång inom kort runt om i Skåne. Men eftersom guldsmycken och kontanter är de hetaste bytena för tjuvarna kan det vara svårt för polisen att upptäcka stöldgodset när de stoppar bilarna.   – Bara om de misstänkta är påverkade av narkotika kan vi visitera dem. Då är det inte ovanligt att vi hittar stulna plånböcker och smycken i kalsongerna, säger Stephan Söderholm, kommissarie vid Lundapolisen.

Fredrik Gårdare, kommissarie vid Västerortspolisen och ansvarig för den särskilda satsningen mot bostadsinbrott i Stockholms län, kände inte till metoden att stoppa tjuvar genom trafikkontroller. Enligt honom kommer den knappast att införas i Stockholm den närmaste tiden. – Vi jobbar riktat mot gärningsmännen och tjuvarna. Vi vet ju vilka det är som sysslar med det, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson / Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro