ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trafikverket varnar: Se upp för snöhalkan

Clara Guibourg · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014
Trafikverket varnar: Se upp för snöhalkan

Trafikverket varnar: Se upp för snöhalkan Foto: TT


Kraftigt snöoväder och hård blåst ställer fortsatt till problem i helgtrafiken över hela landet. Flera olyckor har inträffat i södra Sverige, och nu har SMHI utfärdat klass 1-varning för ostkusten.

klar

Artikellänk är kopierad

– Framför allt är det ett kraftig snöfall kombinerat med att det blåser friska vindar längs hela ostkusten, säger Ian Engblom, jourhavande meteorolog på Foreca.

Trafikverket varnar fortsatt för snöhalka och i södra Sverige har flera trafikolyckor inträffat under dagen. Fem personer fördes till sjukhus utanför Sölvesborg, och utanför Helsingborg körde en lastbil in i mitträcket på E 4, varpå vägen fick hållas avstängd i två timmar under eftermiddagen. Ingen ska dock ha skadats allvarligt, rapporterar TT.

– Det är väldigt dåligt väglag och mycket halt. Det har snöat ymnigt hela eftermiddagen, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i Halmstad, till TT. 

Blåsten håller i sig under natten, men på fredagskvällen hade det ymniga snöfallet dragit norrut från Skåne. I stället kommer det alltså under kvällen att ställa till problem i Stockholmsområdet och ostkusten. Upp till 15 centimeter snö väntas i östra Svealand. Under lördagen drar snön vidare över Norrland. 

– Så länge det snöar kommer det att fortsätta blåsa, säger Ian Engblom, som avslöjar att det under lördagen kan bli mildare väder och rentav någon plusgrad att se fram emot i Svealand och Götaland.

– Fast det kommer att leda till ett rätt besvärligt väglag också. Det kommer ganska mycket snö, töar under lördagen. Sedan fryser det på under natten mot söndag och blir ishalka, varnar han.

klar

Artikellänk är kopierad

Clara Guibourg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro