ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Trafikverket: Tågen kommer inte att klara punktlighetsmål till nästa år heller

Natalie Demirian · 16 Feb 2019
Uppdaterad 16 Feb 2019

Foto: TT


Målet för 2020 är 95 procents punktlighet i tågtrafiken. Ett mål som man inte kommer att nå, säger Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon till Ekot.

klar

Artikellänk är kopierad

Över 12 procent, eller runt 100 000 av alla tåg, var försenade eller inställda förra året.

Tillsammans med järnvägsbranschen har Trafikverket som mål att punktligheten i tågtrafiken ska förbättras, skriver Ekot.

Målet för nästa år är att 95 procent av tågen ska komma fram i tid. Trafikverkets generaldirektör Lena Erixon säger att de korta distanserna kan klara det målet, men att det blir svårt för fjärr- och godstrafiken.

Trots det menar hon att det är bra att de har tydliga mål.

– Järnvägsföretagen måste göra insatser för att få ner spårspringet. Och att ha ett gemensamt ganska tufft mål driver oss. Och jag är ganska övertygad om att vi inte kommer att ge upp det här målet även om vi inte klarar det till 2020. Det här är ungefär som att vi har mål när det gäller att minska antalet döda i trafiken.

Vädret, dåligt underhåll av spåren och människor som rör sig på spåren är några av anledningarna till varför tågen försenas.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro