ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Traineeanställning måste ge fast jobb

Tomas Lundin · 6 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Kolla om ditt traineeprogram är certifierat.

Kolla om ditt traineeprogram är certifierat. Foto: Stock.xchg/ Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Håll utkik efter den här symbolen.
Håll utkik efter den här symbolen.

En traineeplats är inte som vilken företagspraktik som helst. Den som är trainee ska automatiskt få fast jobb med schyst lön. I alla fall om traineeprogrammet är certifierat.  Sveriges ingenjörer har tillsammans med Traineeguiden tagit fram ett certifikat med fem punkter som ett traineeprogram ska uppfylla. Det handlar både om längd, vad traineen ska göra under programmet och vilken lön som ska betalas ut.

– Vi såg ett behov av att ha certifikat. Då kan man välja utifrån var man vill hamna i stället för vilka villkor traineeprogrammet erbjuder, säger Lisa Bondesson, Studerandehandläggande på Sveriges ingenjörer.

Hon menar att många mindre företag som kanske inte haft ett traineeprogram förut har nytta av certifikatet, eftersom det ger riktlinjer för vad ett bra program ska innehålla.

– Vi har utgått från vad vi tycker att en traineeutbildning ska innehålla. Det ska inte handla om ett billigare sätt att anställa en nyutexaminerad.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro