ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Träna med mobilen

Petra Stegman-Axlund · 22 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

I dag behöver du varken gymmedlemskap eller träningsfilmer för att kunna hålla dig i form. Träningsappar poppar upp överallt. En av de populäraste är skapad av två svenska tjejer.

Söker du på ”fitness” eller ”exercise” på mobilen får du upp hundratals träffar. Här finns allt ifrån avancerade appar med inbyggd gps till tränings- och kostdagböcker. – Vi kollade runt men hittade ingen träningsapp som vi tyckte var bra, som hade snygg layout eller var särskilt motiverande så därför bestämde vi oss för att bygga en egen, säger Caroline Nilsson, träningsprofil som driver sajten Gymglam.

Tillsammans med kompisen och systemutvecklaren Susanne Jarl satte de ihop appen PoWorkout som lanserades härom månaden. Den ligger just nu på 19 plats över de mest nedladdade i Apples kategori ”healthcare & fitness”. – Det PoWorkout har som många andra appar saknar är hela färdigkomponerade träningsprogram, många andra appar har olika övningar men sedan står man där med telefonen i handen och inte vet i vilken ordning man ska göra dem, säger Caroline Nilsson.

PoWorkout har 30 olika nivåer och det finns ett poängsystem som går att koppla ihop med Facebook och Twitter. Du kan visa dina resultat för vänner och det kan såklart ge lite extra motivation. – Nu håller vi på att utveckla sajten poworkout.se och tanken är att skapa mervärde och motivera till ännu mer träning, det viktiga är ju att träningen är rolig.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Stegman-Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro