ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Träna med polarna

Jonas Fredén · 11 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


• Trött på att träna ensam? • Som student kan du träna och få nya vänner • Aldrig försent att testa en ny sport

klar

Artikellänk är kopierad

Alejandra Silva sätter sitt handstående ganska bra, på första försöket. Hon får hjälp av tränaren Alexandra Markne, som håller i Alejandras vader för att stabilisera. – Det går nästan inte att låta bli att prata med folk när man gör övningarna eller väntar på sin tur, säger Alejandra, som går samhällsbyggnadsprogrammet på KTH i Stockholm.

Runt om henne står rader av mer eller mindre gymnastikkunniga studerande. Det är en av

Stockholms studenters idrottsförenings nybörjarpass, så man behöver inga förkunskaper.  Och alla verkar prata lite med alla. – Gymnastik innehåller lite mental träning. Man måste pressa sig en smula för att till exempel hoppa över en plint. Då peppar många sina nya kompisar, och berömmer när det går bra, säger Alexandra Markne. – Dessutom måste man ta lite i varandra under övningarna. Det är bara att släppa blygseln och ta kontakt. Ett trevligt och snabbt sätt att komma in i en grupp, fortsätter hon.

Våga något nytt

Ulf Moberger, SSIF, ger förslag till den motionssugne studenten.

1    Börja med Fotboll, basket eller innebandy.  Mycket av det där får man inte börja med ute i klubbarna som vuxen.

2    Var inte rädd för nya sporter. testa dig fram – du har en unik chans att lära dig nya fysiska färdigheter.

3    De stora studentstäderna har många alternativ. I de flesta fall går det bra att vara nybörjare.

4    I Stockholm finns till och med simhopp, akrobatik, fäktning och flera kampsporter.

5    Sport lär man sig normalt som barn. Men tänk på att det går utmärkt att lära sig att spela fotboll eller göra volter i vuxen ålder. Som vuxen har du en annan förmåga att ta till dig instruktioner och vara envis med träningen.

Bra länkar

Hitta din studentidrottsförening på din studieort:http://www.studentidrott.se/foreningar/hittaforening.aspAllmänt om studentidrottSveriges studenters idrottsförbundwww.studentidrott.seDet finns en långs rad studentidrottsföreningar i landet. Här är några exempel.Stockholmwww.ssif.su.seGöteborgwww.fysiken.nuMalmöwww.lugi.se

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Fredén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro