ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Träna trendigt i Stockholm i år

Petra Axlund · 26 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Ranja Vardali är instruktör och håller i afrodansklasser på Sats i Stockholm – en av årets nyheter.

Ranja Vardali är instruktör och håller i afrodansklasser på Sats i Stockholm – en av årets nyheter. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En Kettlebell.
En Kettlebell.

Precis som med allt annat går det trender inom träning. Vissa är här för att stanna, andra kommer vi förmodligen se tillbaka på om tio år och skratta åt.Gymtrenderna 2009 går åt två helt olika håll. Dels går vi allt mer tillbaka till det enkla, att vi använder vår egna kropp som redskap. Bootcamp med gamla hederliga övningar som armhävningar, utfall och knäböj poppar upp på gymmen. – Vår nyhet Sats power step är enkel, tuff och rolig träning där man får styrketräning och kondition i ett och intresset är stort för just den typen av klasser, säger Annelie Larsson, träningskoordinator på Sats.

På World Class har man tagit fasta på att storstadsmänniskor är stressade och inte alltid har tid att träna. – Vår stora nyhet i år är X-fitexpress där man under 30 minuter hinner köra igenom hela kroppen på ett effektivt och funktionellt sätt, säger Pelle Johansson, vd på World Class.

På Friskis & Svettis ser man denna trend i form av cirkelfys där man tar in redskap i gruppträningssalen och kör tuff träning i grupp till musik. Klassen finns i dag på anläggningarna Gärdet, Karolinska, Kungsholmen och Skrapan.

Den andra stora trenden är mer extravagant med annorlunda redskap, roliga rutiner och dansklasser. 

– Vårens stora nyhet hos oss är Sats afro där man släpper loss och dansar barfota till härliga rytmer, säger Anneli Larsson.

Även på Friskis & Svettis ser man ett ökat intresse för dans.– Folk vill träna men samtidigt ha roligt och släppa loss, säger Anna Ivarsson.

Trender vi vill glömma

• 80-talets aerobics-era med folk i g-stringdräkt över färgglada spandexbyxor och matchande svettband och benvärmare.

• Joggingtrenden då alla skulle ut och jogga iförda mini-shorts, gigantisk Sport Walk Man-kassettspelare.

• Freestyle dansaerobics à la Jane Fonda och ”kniiip” med Susan Lanefelt.

• Stiletto strength dök upp på amerikanska gym för några år sedan och vi är glada att trenden inte hittade till Sverige. Vem vill träna i högklackat?

• The Sauna Belt. Ett av tv-shops största mysterium. Var det verkligen någon som gick på att man kunde gå ner i vikt bara av att dra på sig ett varmt skärp?

• Danser som fågeldansen, lambada och moves som runningman, the robot och moonwalk.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro