ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tränaren vill tillåta fighting i SHL: "Ser inga problem alls"

Filip Häggberg · 13 Sep 2018
Uppdaterad 13 Sep 2018
Örebro-tränaren Niklas Sundblad skulle välkomna fighting i SHL.

Örebro-tränaren Niklas Sundblad skulle välkomna fighting i SHL. Foto: IBL


Örebrotränaren Niklas Sundblad tycker att spelare ska få ge igen efter en tackling – och att slagsmål ska tillåtas i SHL. Men klubben håller inte med. "Det är hans personliga åsikt och det får han stå för", säger sportchefen till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag skulle tillåta fighting. Jag anser att man måste kunna ta ansvar för sina handlingar. Om man har stått för en tackling så måste man ta ansvar och stå upp för den.

Så säger SHL-lagets Örebros tränare, Niklas Sundblad, när Dagens Nyheter frågar om det finns någon regel inom ligan han vill förändra.

När Sundblad får frågan om han tycker att det finns en machokultur inom ishockeyn, och om det i så fall är ett problem, svarar han:

– Nä. Jag ser inga problem alls. Jag tror aldrig det har varit ett problem inom hockey i allmänhet.

Men Sundblad stöttas inte upp av klubben. Örebros sportchef Niklas Johansson ser problem med att deras tränare vill se mer våld på isen.

– Det uttalandet backar vi inte upp överhuvudtaget. Det är hans personliga åsikt och det får han stå för, säger Johansson till DN.

Även Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson tar avstånd från Sundblads uttalande.

– Fighting och slagsmål hör inte hemma på hockeybanan. Hockey ska vara tufft och fysiskt, men det ska vara schyst och skadeframkallande moment ska vi verkligen stävja, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro