ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trängselskatt kan snart inte betalas i kiosken

Ulrica Widsell · 3 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Vad trängselskatten kostar ändras inte. Varje vardag kostar det 10, 15 eller som högst 20 kronor i rusningstid.
Vad trängselskatten kostar ändras inte. Varje vardag kostar det 10, 15 eller som högst 20 kronor i rusningstid.Foto: SCANPIX

Snart slipper du komma ihåg att betala in trängselskatten dag för dag när du kör in och ut ur Stock-holms innerstad. Den 1 augusti införs i stället månadsräkningar som Vägverket skickar ut.Förändringen innebär en förenkling av systemet, menar Vägverket. Samtidigt försvinner möjligheten att betala trängelskatten på Pressbyrån och 7-Eleven. Enligt senaste statistiken från april i år var det en av fem som valde att göra så. – Det infördes ju under försöket med trängselskatt när betaltiden var fem dagar. Då var det väldigt viktigt att vi kunde erbjuda många betalvägar, så att folk snabbt kunde betala. Nu när betaltiderna blir längre anser vi inte att den betalkanalen behövs, säger Eva Söderberg, informatör när det gäller trängselskatt på Vägverket.

Nu införs betalning per månad i stället för per dag. Betalningstiden förlängs. Skatten ska vara betald inom en månad. Nu är det 14 dagar som gäller. – I slutet av september får fordonsägaren hem en avi med skattebeslutet för augusti månad, med specifikationer och så kan man betala den tillsammans med övriga hushållsräkningar, säger  Eva Söderberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro