ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Trångt på gröna mattan

Hanna Göransson · 22 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Heather Graham.
Heather Graham.Foto: Scanpix

Hollywoods kändisar är engagerade för klimatet. Vid premiären av den kontroversiella miljöfilmen The Age of Stupid (”Dårarnas tid”)  minglade de i livesändningen från New York.

FN-chefer, artister och skådespelare. Det var trångt på gröna matten i New York där filmen visas på en biograf som drivs av solenergi. Totalt visas The Age of Stupid på över 550 biografer i 45 länder.

Regissören Franny Armstrong har arbetat med filmen i flera år. – Den tid som återstår fram till Köpenhamnsmötet kommer att definiera vår generation, säger hon till tidningen Fokus.

Intresset för filmen är stort. I helgen såldes två premiärbiljetter på ebay för 385 dollar, cirka 2 750 kronor. Även här hemma är filmen het. Folkets hus och parker i Sverige var en del av den globala premiären. – Intresset är jättestort. Folk började höra av sig innan vi hade bestämt oss för att visa filmen, säger Rickard Gramfors, Folkets hus och parker.

Brad Pitt.
Brad Pitt.Foto: Scanpix

De tar ställning

Kofi Annan.  fd FN-chef som tar ställning för klimatet. ”Klimatförändringarna är ett verkligt hot, inte science fiction”.

Moby. Artisten och New Yorkbon Moby har länge engagerat sig i klimatfrågan. Han uppträdde i Stockholm på MTVs gratisspelning Play to Stop i augusti för en grönare framtid.

Thom Yorke.Sångaren i Radiohead, är talesman för Friends of the Earth och deras kampanj för att minska koldioxidutsläppen.

Franny Armstrong. Brittiskt regissör med klimatagenda. Med sitt senaste klimatprojekt 10:10 har hon lyckats uppmärksamma politikerna på att minska koldioxidutsläppen med tio procent till 2010.

Här ser du filmen

Stockholm: Biograf Rio, Hornstull. 22, 24, 26/9 kl 18.30 27/9 kl 11 och 30/9 kl 20.30.

Göteborg: Biograf Roy, Avenyn 26 och 29/9 kl 18.30.

Malmö: Biograf Spegeln visade livesändningen. Inga fler visningar är planerade.

klar

Artikellänk är kopierad

Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro