ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Träningsarmband ska få dig att komma i form till sommaren

Aron Andersson · 3 Maj 2014
Uppdaterad 3 Maj 2014
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren

Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren Foto: Gustav Hugosson


Glöm 5:2 och LCHF. Nu tar teknikdieten över. I år är det smarta armband som ska hjälpa oss att komma i form.

klar

Artikellänk är kopierad

Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren 
  Fitbit Flex har sålt bra, framförallt i USA och är det marknadsledande alternativet bland träningsarmband.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren Fitbit Flex har sålt bra, framförallt i USA och är det marknadsledande alternativet bland träningsarmband.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren 
  Jawbone Up finns i två modeller, där Up24 är den senaste.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren Jawbone Up finns i två modeller, där Up24 är den senaste.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren 
  Nike har bekräftat att de själva kommer att sluta tillverka Fuelband, men samtidigt finns uppgifter om ett nytt samarbete med Apple.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren Nike har bekräftat att de själva kommer att sluta tillverka Fuelband, men samtidigt finns uppgifter om ett nytt samarbete med Apple.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren 
  Än så länge är Gear Fit det mest avancerade alternativet med riktig skärm och pulsmätare.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren Än så länge är Gear Fit det mest avancerade alternativet med riktig skärm och pulsmätare.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren 
  Sony är senast ut med sitt Smartband som precis nu börjar dyka upp i butik.
Träningsarmband får dig att komma i form till sommaren Sony är senast ut med sitt Smartband som precis nu börjar dyka upp i butik.

2014 spås bli det år då smarta klockor och träningsarmband får ett brett genomslag. Analysföretaget Canalys har förutspått att 17 miljoner armband kommer att säljas i år och den största aktören har hittills varit amerikanska Fitbit.

Men under året kommer det flera utmanare, och redan i vår blir flera alternativ tillgängliga i Sverige, inte minst från mobiljättarna. Men det skiljer en del i pris och funktion mellan olika tillverkare. Metro listar några av de största aktörerna.

Fitbit Flex

Marknadsledande gummiarmband som med hjälp av små blinkande lampor berättar för användaren hur långt det är kvar till dagens träningsmål (som standard gäller 10 000 steg om dagen).

Bra. Lätt och tålig.Dåligt. Saknar bra display.Pris. 800 kronor.Mäter. Rörelse och sömn.

Jawbone Up24

Tidigt Fitbit-utmanare från högtalartillverkaren Jawbone. Har inte samma knäppanordning som många andra träningsarmband utan en mer flexibel öppning som gör den lättare att ta av och på.

Bra. Stilren tillhörande app.Dåligt. Saknar helt display.Pris. 1 400 kronor.Mäter. Rörelse och sömn.

Nike+ Fuelband

Hann aldrig lanseras på riktigt i Sverige men finns att köpa efter gråimport hos vissa återförsäljare. Särskilt framtidssäker är det inte självklart att den är, då Nike uppgett att de ska sluta tillverka armbanden.

Bra. Display som kan visa klockan.Dåligt. Mäter inte sömn.Pris. 1 700 kronor.Mäter. Rörelse i påhittade enheten Nike fuel, ”Nikebränsle”.

Samsung Gear Fit

Till skillnad från resterande smarta klockor från Samsung ligger fokus mer på träning för Gear Fit. En bra skärm och pulsmätare gör att den sticker ut mot konkurrenterna, men det gör också att batteriet måste laddas oftare.

Bra. Snygg och tydlig display.Dåligt. Dyr och nästan bara kompatibel med Samsung-mobiler.Pris. 2 000 kronor.Design. Gummiarmband med skärm.Mäter. Rörelse, sömn, puls.

Sony Smartband

Senast ut i butikerna är Sonys Fitbit-kopia Smart band. Precis som för Fitbit flex sitter själva sensorn i en liten löstagbar plastbit inuti armbandet. Är dessutom, tillsammans med Fitbit, det billigaste alternativet.

Bra. Lättviktig och flexibel lösning.Dåligt. Saknar display.Pris. 800 kronor.Mäter. Rörelse och sömn.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro