ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Träningsfest på krogen gör succé: Det bästa av två världar"

Linnea Carlén · 19 Okt 2015
Uppdaterad 19 Okt 2015
Omkring två personer dök upp på Sveriges första och httils största träningsfest, som ägde rum på Münchenbryggeriet i Stockholm den 3 oktober.

Omkring två personer dök upp på Sveriges första och httils största träningsfest, som ägde rum på Münchenbryggeriet i Stockholm den 3 oktober. Foto: Oskar Brewitz


Hälsoshots i stället för jäger och dresscode: träningskläder. Nyligen hölls Sveriges första träningsfest i Stockholm, och enligt grundarna var det en stor succé. Det var superbra energi”, säger Madeleine Arndt till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Oskar Brewitz
Michaela Arndt, Josef Fallesen och  Madeleine  Arndt.
Michaela Arndt, Josef Fallesen och  Madeleine  Arndt.Foto: Tommy Jansson

Det var i våras som Madeleine Arndt och Josef Fallesen började prata om att starta upp någonting nytt. Båda älskar träning och sociala sammanhang och idén till ett träningsevent visade sig inte vara särskilt långt borta.

Tillsammans med Madeleines syster Michaela, som också jobbar som personlig tränare, bestämde de sig för att organisera träningsfester, eller "Workout Parties", som de själva kallar det.

– Vi ville slå ihop vad tycker är det bästa av två världar, att festa och träna, säger Madeleine Arndt till Metro.

► LÄS MER: Därför ska du inte blanda alkohol med energidrycker

Och tanken är, precis som det låter, att skippa alkoholen och byta ölmagar mot magrutor.

– En grej som skiljer sig är att man kommer i träningskläder i stället för höga klackar och grejer, och att man och att man får träningsvärk i stället för baksmälla till exempel.

Helgkvällar är för många annars starkt förknippade med fest och alkohol, något de nu hoppas erbjuda ett alternativ till.

–  Vi försöker bevisa att det inte alltid behöver vara alkohol med i bilden, att man kan ha jäkligt kul ändå, och det tycker jag att vi lyckades med den här första vändan, säger Madeleine. 

Träningsfesterna har blivit omskrivna och något av en snackis redan innan premiären, som ägde rum den 3 oktober på Münchenbryggeriet i Stockholm. Totalt kom runt 200 personer, de flesta mellan 18 och 35 år. 

Kvällen till ära hade de lämnat klänningar, kjolar och kavajer hemma till förmån för träningströjor och gympadojor. Det bjöds på två träningspass på 30 minuter och mellan passen serverades proteindrinkar och hälsoshorts i baren.

– Det var superbra energi och alla snackade med varandra och hade verkligen kul.

► LÄS MER: Här är festen där alla dansar nyktra

Men det rör sig om ganska intensiva träningspass och är därför kanske inget för den otränade.

– Det var till och med någon som gick ut och spydde mellan passen. Så man behöver träna några gånger i veckan för att man ska hålla tempot och hänga med.

Träningsfesterna kommer framöver att äga rum den första lördagen i månaden på Münchenbryggeriet. Nästa tillfälle att svettas loss är den 7 november.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro