ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Transkvinna i fängelse med män – våldtog tonåring när hon var man

Åsa Larsson · 4 Mar 2016
Uppdaterad 4 Mar 2016

Foto: TT


En transkvinna i Storbritannien som dömts för en våldtäkt som genomfördes av henne när hon fortfarande var man kommer troligtvis att få sitta av tiden i ett fängelse för män, enligt domaren.

klar

Artikellänk är kopierad

En transkvinna som våldtog en tonårig flicka när hon fortfarande levde som man har nu fått en åttaårig fängelsedom och sitter inspärrad i brittiska Winchester, skriver brittiska tv-kanalen BBC.

Den 34-åriga transkvinnan förnekar brott, men döms för att ha attackerat en 15-årig flicka i ett garage 2004. Domaren beskriver våldtäkten som traumatisk och något som kommer att lämna ärr och effekter för resten av livet.

Åtalet kom sedan en omvårdnadspersonal rapporterat att transkvinnan erkänt brottet och sagt att hon känt sig som en "pedofil".

Försvaret lyfte fram att 34-åringen blev utnyttjad som liten och är ledsen för vad hon gjort. ►DEBATT: Släpp fascinationen för transpersoners kroppar Under rättegången framkom att kvinnan inte gjort några fysiska förändringar av sin kropp och att hon bytte namn 2012.

Enligt domaren är det troligt att kvinnan kommer att sitta i fängelse bland manliga interner.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro