ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Träpenis fick uppbackning av pappersvaginor – nu rivs konsten

Julia Kimell · 27 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015
Det är olagligt att sätta upp konst utan tillåtelse, men ändå finns en snidad penis uppe i ett träd, som ackompanjerats med vaginor i papier maché.

Det är olagligt att sätta upp konst utan tillåtelse, men ändå finns en snidad penis uppe i ett träd, som ackompanjerats med vaginor i papier maché. Foto: Niklas Gedda/SVT


I mitten av november satte någon upp en välsvarvad träpenis i ett av Engelska parkens träd i Uppsala. Det dröjde inte länge innan den fick sällskap av tre färgglada vaginor.

klar

Artikellänk är kopierad

Upphovsmakaren av den erigerade penisen är fortfarande okänd, men bakom vaginorna i papier maché står en feministisk konstgrupp. Dessa har tidigare använts under ett performance, och kom nu till användning på nytt när jämställdheten blev ett faktum i universitetsparken, vilket också SVT har rapporterat om. 

►LÄS MER: Andrew, 40, föddes utan penis – nu ska läkare göra en åt honom

Dock ligger konsten risigt till nu, eftersom samtliga verk saknar tillstånd – något man måste ansöka om hos polisen och sedan få remiss hos trädgårdsmästarna.

– Det är inte helt ovanligt att det plötsligt dyker upp oanmäld konst. Så vitt jag vet hänger de fortfarande uppe. Vi har inte haft tid att ta ner det än, det är annat som prioriteras. Hade det vara något som till exempel hade haft starka politiska budskap, så hade vi haft lite mer bråttom, säger stadsträdgårdsmästaren Ingemar Carlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Julia Kimell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro