ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre år för knivdåd i t-banan

John Lindblom · 23 Mar 2011
Uppdaterad 23 Mar 2011

Foto: Scanpix


En 48-årig man har dömts till tre års fängelse för att ha knivhuggit en man i tunnelbanan. Flydde i taxi som tog extra för blodstänk.

klar

Artikellänk är kopierad

48-åringen drog plötsligt kniv i t-banevagnen och högg mannen som tidigare knuffat honom. Han flydde sedan hem till bostaden i en taxi som tog extra betalt för blodstänk i bilen.

48-åringen döms nu till tre års fängelse för grov misshandel vid Gullmarsplan.

Händelsen inträffade i början av januari tidigare i år. 48-åringen hade tidigare av misstag fått en knuff av en annan man som han valde att följa efter och diskutera med.

Argumentationen slutade inne i en t-banevagn där 48-åringen plötsligt drog kniv inför flera chockade SL-resenärer.

Åklagaren som åtalat 48-åringen åberopade både vittnen och övervakningsbilder som bevis för brottsrubriceringen ”försök till dråp”. Men Södertörns Tingsrätt ogillade åklagarens resonemang.

Däremot hade knivhugget för avsikt att allvarligt skada den drygt 30-årige mannen som han attackerat. Offret hade strax innan knivhugget attackerat 48-åringens kvinnliga sällskap vilket retat upp 48-åringen extra mycket enligt förhören.

Den 48-årige gärningsmannen erkänner att han vid tillfället hade tagit starka mediciner och druckit en del alkohol. Han uppger under rättegången stor ånger i flera veckor efteråt. Han åläggs betala 81 000 kronor i skadestånd till offret som tvingades till operation efter händelsen.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro