ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre års fängelse för vådaskott under bilfärd

Stockholm TT · 20 Dec 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen ville själv frias, han erkände bara grovt vapenbrott. Han ville inte betala skadestånd till de anhöriga, men döms att betala 50 000 kronor var till den dödade 25-åringens tre närmaste anhöriga.

Den åtalade mannen hävdade under rättegången att han inte visste att vapnet var laddat, när han skulle lägga det på bilgolvet. -Jag tog emot vapnet, som låg i en handduk, och skulle lägga det under sätet. Då gick det av, berättade han. Bortsåg från vittne En av de fyra män som var med i bilen när skottet gick av sade i rätten att han i ett tidigare skede hade sett 33-åringen göra vapnet skjutklart. Detta motsades av ett annat vittne, som i stället menade att det var den man som dödades som laddat vapnet.

Tingsrätten bortsåg från det senare vittnesmålet.

Båda de vittnen som var med i bilen vid skottet uttryckte oro för att vittna. En av dem ville först inte ens avlägga vittnesed, för han skulle inte kunna tala sanning, sade han. -Jag har inget att vittna om. Jag ska snart ha barn, jag tänker inte utsätta min familj för någonting. Två av de fyra som var med i bilen vid tillfället, bland annat det mest motvilliga vittnet, har anknytning till den kriminella organisationen Brödraskapet Wolfpack. Kvar i häkte I slutpläderingen krävde åklagare Lars Morand att 33-åringen ska sitta kvar i häkte tills domen vunnit laga kraft. Det finns risk för påtryckningar mot vittnen, hävdade han.

Tingsrätten medgav fortsatt häktning och dessutom att 33-åringen ska ha restriktioner i häktet.

Den åtalade 33-åringen var heroinpåverkad under resan från Hässleholm ner till Malmö den 20 oktober. Han skulle träffa en man där och "uträtta ett ärende". Under rättegången hävdade ett vittne att det handlade om att ta emot pengar för narkotika. Före avresan lånade 33-åringen en pistol av en bekant.

När ärendet i Malmö var avklarat satte sig de fyra i bilen igen och det var då som skottet gick av. 33-åringen satt i baksätet och skottet gick genom sätet framför och träffade 25-åringen i ryggen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro