ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre brandmän och en lastbilschaufför till sjukhus efter lastbilskrock

Malin Hansson · 12 Apr 2016
Uppdaterad 12 Apr 2016
Fyra personer fördes till sjukhus i samband med en olycka på E4:an mellan  mellan Åsljunga och Fagerhult på tisdagen.  Arkivbild.

Fyra personer fördes till sjukhus i samband med en olycka på E4:an mellan  mellan Åsljunga och Fagerhult på tisdagen.  Arkivbild. Foto: TT


Två lastbilar krockade på E4:an under tisdagskvällen. En av chaufförerna skadade allvarligt och när räddningstjänsten var på plats brast en vajer och tre brandmän fördes till sjukhus med okända skador.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan nio på tisdagskvällen var vägen i norrgående riktning fortfarande avstängd efter krocken.
Klockan nio på tisdagskvällen var vägen i norrgående riktning fortfarande avstängd efter krocken.Foto: TT

Det var på E4:an i höjd med motorvägen södergående riktning i höjd med Örkelljunga i skåne som två lastbilar krockade. Larmet kom till polisen klockan 17:42. 

Krocken var så kraftig att den ena lastbilen gled över till körbanan i norrgående riktning.

– Det är oklart hur det gick till, men två lastbilar ska ha krockat och den ena hamnade på andra körbanan. En av chaufförerna skadades och räddningstjänsten kom till platsen, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral region syd.

Under räddningsarbetet gick plötsligt en vajer av från mitträcket och träffade tre av brandmännen på platsen. 

– Två av brandmännen är enligt vad jag fått veta lindrigt skadade och men med den tredje är det mer allvarligt. Hur skadad lastbilschauffören är vet vi inte än. Alla är förda till sjukhus, säger Stephan Söderholm

Klockan 19:11 meddelade polisen att trafiken släpptes på söderut. På vägen i norrgående riktining jobbade man stax innan 21 fortfarande med att få bort lastbilen som åkt över på fel körfält. 

Den skadade lastbilschauffören misstänks för rattfylleri. 

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro