ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre döda på E 45 i dag

Tomas Lundin · 31 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix:

OLYCKOR. Tre personer har avlidit i två olika frontalkrockar med lastbilar på väg E 45 i dag.

– Jag tror det är en olycklig slump. Om man tittar statistiskt över tid är vägen inte särskilt olycksdrabbad, säger Peter Lindell, trafikingenjör på vägverkets kontor i Karlstad.

Den första olyckan skedde vid Fågelbacka, söder om Mellerud i Dalsland i morse. En äldre man i en personbil frontalkrockade med en timmerlastbil, klämdes fast i kupén och avled på plats. Lastbilsföraren fördes till sjukhus med lindriga skador.

Den andra krocken skedde vid Edsvalla väster om Karlstad i Värmland, också mellan en personbil och en lastbil. De två männskor som fanns i personbilen kilades fast under långtradaren och avled direkt.

Den olycksdrabbade vägen har många krokiga partier, 70-sträckor och 50-sträckor som går igenom samhällen. Många använder vägen för att pendla mellan Karlstad och Göteborg. Peter Lindell tycker sig dessutom ha sett att lastbilstrafiken ökant markant på sträckan under de senaste åren, men olyckorna har inte ökat i samma takt.

– Men vi kommer att sätta in olycksutredare som ska djupstudera båda olyckorna i dag. Sen ska vi avgöra om de beror på den mänskliga faktorn, tekniska fel eller trafikmiljön, tillägger Lindell.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro