ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre döda under midsommartrafikens sista dag

Stockholm TT · 25 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Att det nästan bara handlar om unga män som är inblandade i dödsolyckor förvånar inte Thomas Lekander, statistiker på Vägverket. -Unga män är en högriskgrupp. Där finns en övertro på den egna förmågan och många inser inte trafikens risker. De flesta olyckor sker på natten då ungdomar är ute och rör på sig, säger han till TT. Tio inblandade En man i 25-årsåldern omkom vid en singelolycka i Skultorp utanför Skövde natten till söndagen. Det finns inga vittnen till olyckan, som inträffade på en mindre länsväg. -Bilen hade kört genom en stengärdsgård och fortsatt 70- 80 meter ut i terrängen, säger Anders Holmström, inre befäl på polisen i Skövde, till TT. När olyckan inträffade är oklart, men bilens motor var kall när räddningspersonalen kom till platsen.

Två personer omkom på söndagen när två bilar kolliderade på E 20 väster om Alingsås. Olyckan orsakades troligen av att en av bilarna körde ut från en mindre väg och träffades i sidan av den andra bilen, uppger polisen.

Totalt var tio personer inblandade. I den ena bilen färdades tre män, en kvinna och två barn. I den andra bilen åkte två män och två kvinnor. Lugn trafik En pojke i övre tonåren fick mycket allvarliga skador när han och en kamrat körde in i en traktor på E 4 norr om Björklinge med en moped under lördagsmorgonen. Tidigare i helgen fick en 21-årig mc-förare svåra skallskador efter en olycka utanför Sveg.

Att det rör sig om unga på tvåhjulingar som är inblandade i olyckor är inte heller något som förvånar Thomas Lekander på Vägverket. -Användningen av mopeder, EU-mopeder, vespor och motorcyklar bland unga har ökat markant de senaste åren. Och det i kombination med alkohol leder till farliga situationer, säger han. På lördagen och fredagen dödades två personer - 23 och 27 år gamla - i bilolyckor utanför Södertälje och norr om Halmstad.

Men trots dödsfallen betecknas helgtrafiken som relativt lugn hittills i flera län. Tidigare midsomrar har dödsfallen legat kring tio personer. -Men det är ännu för tidigt att summera midsommartrafiken, säger Thomas Lekander, på Vägverket och varnade för fler olyckor under söndagskvällen och natten.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro