ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Tre döda vid skottdramat på esportbar i Florida - mördaren besviken spelare

Björn Sjö · 27 Aug 2018
Uppdaterad 27 Aug 2018
Polisen var snabbt på plats och omringade köpcentret där skottlossningen utbröt.

Polisen var snabbt på plats och omringade köpcentret där skottlossningen utbröt. Foto: TT


Mördaren deltog i esport-turnering i ett köpcenter. Blev sur för att han förlorade och hämtade vapen. Sköt vilt omkring sig innan han tog sitt eget liv. Polisen fann tre döda och elva skadade.

klar

Artikellänk är kopierad

Tre döda påträffades i köpcentret i Jacksonville i den amerikanska delstaten Florida efter skottdramat på söndagskvällen svensk tid, eftermiddagen lokal tid.

Den misstänkte mördaren var en 24-åring från Baltimore, som själv deltog i turneringen. ”Han blev arg för att han förlorade och gick till sin bil och hämtade ett vapen. Sedan kom han tillbaka och började skjuta alla” skriver en reporter på lokaltidningen Tampa Bay Times på Twitter och hänvisar till ögonvittnen hon intervjuat på platsen.

Spelarna tävlade i ”Madden NFL19″, som bygger på den amerikanska fotbollsligan NFL. Tävlingen var ett regionalt kval till en final i Las Vegas, där vinsten är 25 000 dollar, cirka  250 000 kronor.

Direktsänt på internet

Turneringen direktsändes på internet. Polisen har ett klipp där det syns en röd prick på en av spelarna, sedan bryter skottlossningen ut.

Enligt polisen var en av de döda i lokalen den misstänkte mördaren.

– Han är död efter att ha skjutit sig själv. Det finns ingen annan misstänkt, meddelade sheriffen Mike Williams i Jacksonville vid en presskonferens under söndagskvällen.

24-åringens bil hittades senare i området och en husrannsakan genomfördes i hans hem i Baltimore.

Facit efter skottdramat var tre döda och nio skadade, som fördes till sjukhus. Ytterligare två var lindrigt skadade, enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro